FAQ - veel gestelde vragen

Algemeen

Hoeveel tegels gaan er in één m2?

In één vierkante meter (m2) gaan 4 tapijttegels van 50x50cm. U kunt deze berekenen op de product pagina. 

Hoe zwaar is één tapijttegel?

Één tapijttegel van 50x50cm is gemiddeld 1 kg. 

Kan ik bij jullie met pin betalen?

Ja. U kan bij ons in Nijkerk per pin betalen. Ook is het mogelijk om bij levering per pin te betalen aan onze chauffeur.

Zit er garantie op de tapijttegels?

Ja. Op de Magic Carpets collectie zit 3 jaar fabrieksgarantie. Op de Van Heugten (Premium) collectie zit 5 jaar fabrieksgarantie mits deze gelegd zijn volgens onze leg voorschriften.

Kan ik stalen aanvragen?

Ja. Op de product pagina kunt op ‘Sample / staal’ klikken. Vul hierna uw gegevens in en wij sturen uw stalen dezelfde dag nog toe (brievenbuspost).

Ik wil mijn bestelling ruilen / retourneren. Is dit mogelijk?

Ja. U kunt kosteloos ruilen of retourneren 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Meer informatie zie pagina retourneren.  


Levering

Wat is de levertijd?

Wij streven ernaar uw bestelling binnen 1 á 4 werkdagen te leveren. De online voorraad geeft zowel de fysieke voorraad per tegel als die van het halffabrikaat aan. Als wij deze direct op tapijttegel hebben liggen kan de verzending binnen 4 werkdagen. Indien wij deze alleen in halffabrikaat hebben liggen (rollen waar wij nog tapijttegels van moeten produceren) is de levertijd meestal 1 á 2 weken. Bij vragen kunt u ons vooraf bestelling bellen. Wij geven u dan een accurate tijdsindicatie voor levering. Ons telefoonnummer is 033 246 34 15.     

Kan ik bij ontvangst betalen (onder rembours)?

Ja. U kunt bij aflevering per pin of contant aan de chauffeur betalen.  

Brengen jullie mijn bestelling tot de bovenverdieping?

Ja indien er een lift aanwezig is. Als er geen lift aanwezig is bezorgen wij tot de begane grond. 

Hoe is mijn bestelling verpakt?

Onze tapijttegels zijn verpakt in stevige handzame dozen (m.u.v. assortiment pallets). Één doos tapijttegels weegt gemiddeld 20 kg. 

Kan ik een afspraak maken betreft levering datum en tijd?

Ja. Nadat uw order bij ons binnen is gekomen nemen wij telefonisch contact met u op. Omdat wij het transport zelf doen kunnen wij samen met u een datum en dagdeel inplannen voor levering. 


Leggen / montage

Hoe leg ik tapijttegels? 

Wij hebben hiervoor een special pagina aangemaakt, zie leg instructie tapijttegels.

Kunnen tapijttegels los gelegd worden?

De meesten tapijttegels kunnen los gelegd worden. Echter adviseren wij altijd om minimaal dubbelzijdige tapijttape te gebruiken aan de randen van de ruimte en de 'open' en werk plekken. Ga je tapijttegels projectmatig gebruiken, dus voor in kantoor, winkel, showroom, etc.. gebruik dan onze anti-slip lijm van UZIN

Heb ik een ondervloer nodig?

Een ondervloer is meestal niet nodig. Tapijttegels kunnen direct op een egale en harde ondergrond gelegd worden. Beton / cementdekvloer is ideaal. Heb je een houten ondervloer test dan eerst of deze mooi solide is. Op een houten vloer raden wij wel aan om te werken met anti-slip lijm van UZIN i.v.m. werking van het hout bij warmte en kou. 

Kan ik tapijttegels op mijn huidige vloerbedekking leggen?

Nee. Tapijttegels gaan elkaar dan eruit werken door beloop / belasting. Dus ons advies is om de huidige vloerbedekking te verwijderen. Gaat dit heel moeilijk? Maak dan het huidige tapijt nat en probeer deze los te trekken in stroken. 

Mijn ondervloer is niet helemaal mooi egaal, is dit erg?

Ideaal gezien leg je tapijttegels op een harde egale ondervloer. Heb je een ondervloer dit niet spiegelglad is, dan kun je meestal gewoon tapijttegels hierop leggen.

Voorbeeld 1:

Ik heb mijn huidige tapijt verwijderd maar nu zijn er nog lijmresten zichtbaar. Kan ik hierop tapijttegels leggen?

Ja dit is mogelijk. Probeer wel de oneffenheden te minimaliseren door deze te schuren.

Voorbeeld 2:

Ik heb een ceramische tegelvloer met brede voegen van 5 mm. Kan ik hier tapijttegels op leggen?

Als de voegen mooi egaal lopen is dit mogelijk. Indien dit niet het geval is moet de tegelvloer eerst geëgaliseerd worden.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Ga verder naar betalen
★ Reviews

Dit zeggen onze klanten

394 reviews
86%
(340)
10%
(40)
2%
(7)
1%
(3)
1%
(4)
Sample besteld

Mooie kwaliteit en snel bezorgd

A
Terra
AG Ramselaar-Manger
Helemaal tevreden

Heerlijk zacht, makkelijk te leggen, gewoon top

Verdi SAMPLE [SAMPLE]

M
Inca SAMPLE [SAMPLE]
Michael Nakhleh
price/quality ratio is good

quite satisfied so far. easy to install and they do the job i got them for. only thing i noticed is the sizes and colours are not super accurate, but all in all a good product and id definitely buy it again when i need it

Goede service

De cervice was goed binnen een paar dagen had ik de bestelling al. Het was makkelijk te leggen en ik ben erg blij met het resultaat