Algemeen

Tapijttegels zijn voordelig, makkelijk zelf te leggen en veelzijdig. Lees hier meer over de voordelen.

Een van de belangrijkste voordelen van tapijttegels, is dat ze goedkoop zijn. In onze outlet vindt u al tapijttegels vanaf 1.50 euro per stuk. Gemiddeld genomen vindt u bij ons tapijttegels die tussen de 2 euro en de 8 euro per stuk kosten.

In de meeste gevallen zijn tapijttegels een veel voordeligere optie in vergelijking met de vloerbedekking die u bijvoorbeeld bij woonwinkels zoals Kwantum, Ikea en Jysk vindt of bij bouwmarkten zoals Gamma, Praxis en Hornbach.

Tapijttegels gaan gemiddeld 10 jaar mee. Tapijttegels van lichtere kwaliteit gaan zo'n 8 jaar mee, terwijl tapijttegels in de zwaardere kwaliteiten tot wel 15 jaar mee kunnen gaan. Naast de kwaliteit heeft vooral het gebruik invloed op de levensduur van de tegels. Tapijttegels op een zolder die vooral als opslag gebruikt wordt gaan veel langer mee dan tapijttegels die iedere dag intensief belopen worden.

Vroeger werden tapijttegels van natuurlijke vezels zoals wol of katoen gemaakt. Tegenwoordig worden de tegels gemaakt van duurzame kunststof vezels. In de fabriek worden vezels van verschillende kleuren gemengd, waarna er tapijttegels uit de stof gesneden worden. Voor extra stevigheid hebben tapijttegels vaak een rug van bitumen.

Tapijttegels zijn in vele kleuren leverbaar. Denk bijvoorbeeld aan zwart, grijs, blauw, rood, beige en vele andere kleuren. Klik hier voor een overzicht van alle beschikbare kleuren.

Als regulier onderhoud van tapijttegels is het verstandig om deze regelmatig te stofzuigen. Heeft u een tapijttegel met een vlek? Dan kunt u deze vaak gemakkelijk schoonmaken onder de kraan en vervolgens laten drogen. Lukt dit niet, dan kunt u tot slot proberen om de vlek met RZ Vlekkengrijper te verwijderen.

De eerste tapijttegels werden vroeger onder de namen Heuga en Heugaveld verkocht. Heuga is tegenwoordig een merknaam van het bedrijf Interface. Onze tapijttegels zijn niet afkomstig uit de fabriek van Interface, maar zijn minstens zo goed als de Heuga tapijttegels. We verkopen dus niet specifiek tapijttegels van het merk Heuga, maar wel tapijttegels met een vergelijkbare kwaliteit.

Een groot deel van onze collectie is geschikt om op een vloer met vloerverwarming te leggen. U vindt deze tapijttegels hier. Gebruik bij vloerverwarming geen ondervloer, aangezien dit de warmte van de vloer tegenhoudt.

Tapijttegels zijn geschikt voor verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer en garage. Daarnaast hebben wij speciale tapijttegels voor toepassing binnen professionele ruimtes zoals kantoren, showrooms en restaurants. U vindt hier meer informatie over onder het kopje 'projecten'.

Tapijttegels zijn uitermate geschikt als geluidisolatie tegen ongewenste woongeluiden. Lees er hier alles over.

In één vierkante meter (m2) gaan 4 tapijttegels van 50x50cm. U kunt deze berekenen op de product pagina. We verkopen overigens ook tapijttegels met een formaat van 40x40cm, 60x60cm en 100x100cm. Meer informatie; Hoeveel tapijttegels heb ik nodig per vierkante meter in onze blog.

Één tapijttegel van 50x50cm weegt gemiddeld 1 kg.

Ja. U kan bij ons in Nijkerk per pin betalen. Ook is het mogelijk om bij levering per pin te betalen aan onze chauffeur.

Ja. Op de Magic Carpets collectie zit 3 jaar fabrieksgarantie. Op de Van Heugten (Premium) collectie zit 5 jaar fabrieksgarantie mits deze gelegd zijn volgens onze leg voorschriften.

Ja. Op de product pagina kunt op ‘Sample / staal’ klikken. Vul hierna uw gegevens in en wij sturen uw stalen dezelfde dag nog toe (brievenbuspost).

Ja. U kunt kosteloos ruilen of retourneren 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Meer informatie zie pagina retourneren.


Levering

Wij streven ernaar uw bestelling binnen 1 á 4 werkdagen te leveren. De online voorraad geeft zowel de fysieke voorraad per tegel als die van het halffabrikaat aan. Als wij deze direct op tapijttegel hebben liggen kan de verzending binnen 4 werkdagen. Indien wij deze alleen in halffabrikaat hebben liggen (rollen waar wij nog tapijttegels van moeten produceren) is de levertijd meestal 1 á 2 weken. Bij vragen kunt u ons vooraf bestelling bellen. Wij geven u dan een accurate tijdsindicatie voor levering. Ons telefoonnummer is 033 246 34 15.

Ja. U kunt bij aflevering per pin of contant aan de chauffeur betalen.

Ja indien er een lift aanwezig is. Als er geen lift aanwezig is bezorgen wij tot de begane grond.

Onze tapijttegels zijn verpakt in stevige handzame dozen (m.u.v. assortiment pallets). Één doos tapijttegels weegt gemiddeld 20 kg.

Ja dat is mogelijk bij verzendmethode VHT transport en Gratis Verzending. Nadat uw order bij ons binnen is gekomen nemen wij telefonisch contact met u op. Omdat wij het transport zelf doen kunnen wij samen met u een datum en dagdeel inplannen voor levering.

Bij pakketpost (DHL) versturen wij uw bestelling direct op wanneer deze voorradig is. Bij deze verzendmethode kunt u geen afspraak maken.

Nee, maar wij geven u een datum en dagdeel door betreft levering.

Dit is afhankelijk van het type auto. Wij hebben een blog hierover geschreven. Zie 'Hoeveel tapijttegels (dozen) kun je zelf vervoeren?'


Leggen / montage

Wij hebben speciaal hiervoor een applicatie laten ontwikkelen. Upload een foto van uw ruimte en vervolgens kunt u gemakkelijk de door u gewenste tapijttegels door de applicatie in uw foto laten projecteren. Bekijk deze applicatie hier.

Wij hebben hiervoor een pagina aangemaakt, zie leg instructie tapijttegels.

Het snijverlies ligt bij het leggen van tapijttegels veel lager dan bij reguliere vloerbedekking. Hou rekening met een snijverlies van circa 5 procent.

De meesten tapijttegels kunnen los gelegd worden. Echter adviseren wij altijd om minimaal dubbelzijdige tapijttape te gebruiken aan de randen van de ruimte en de 'open' en werk plekken. Gaat u tapijttegels projectmatig gebruiken, dus voor in kantoor, winkel, showroom, etc.. gebruik dan onze anti-slip lijm van UZIN.

Een ondervloer is meestal niet nodig. Tapijttegels kunnen direct op een egale en harde ondergrond gelegd worden. Beton / cementdekvloer is ideaal. Heeft u een houten ondervloer test dan eerst of deze mooi solide is. Op een houten vloer raden wij wel aan om te werken met anti-slip lijm van UZIN i.v.m. werking van het hout bij warmte en kou.

Nee. Tapijttegels gaan elkaar dan eruit werken door beloop / belasting. Dus ons advies is om de huidige vloerbedekking te verwijderen. Gaat dit heel moeilijk? Maak dan het huidige tapijt nat en probeer deze los te trekken in stroken.

Ideaal gezien legt u de tapijttegels op een harde egale ondervloer. Heeft u een ondervloer dit niet spiegelglad is, dan kunt u meestal gewoon tapijttegels hierop leggen.

Voorbeeld 1:

Ik heb mijn huidige tapijt verwijderd maar nu zijn er nog lijmresten zichtbaar. Kan ik hierop tapijttegels leggen?

Ja dit is mogelijk. Probeer wel de oneffenheden te minimaliseren door deze te schuren.

Voorbeeld 2:

Ik heb een ceramische tegelvloer met brede voegen van 5 mm. Kan ik hier tapijttegels op leggen?

Als de voegen mooi egaal lopen is dit mogelijk. Indien dit niet het geval is moet de tegelvloer eerst geëgaliseerd worden.