Goedkope tapijttegels als alternatief voor kamerbreed tapijt

Goedkope tapijttegels als alternatief voor kamerbreed tapijt


Goedkope tapijttegels als alternatief voor kamerbreed tapijt

Tapijt op rol wordt ook wel kamerbreed tapijt genoemd. Het is het type tapijt dat vaak in grote ruimtes wordt toegepast en is, net als tapijttegels, verkrijgbaar in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan laagpolig, hoogpolig, velours, naaldvilt en frisé. De benaming kamerbreed komt voort uit het feit dat dit type tapijt in één geheel gelegd wordt, waardoor het resultaat naadloos is.

Tapijttegels vs kamerbreed

Tapijttegels (ook wel modulair tapijt of tegeltapijt genoemd) zijn in opkomst als goedkope tegenhanger van kamerbreed tapijt. De tapijttegel vormt een geweldig alternatief voor wie op zoek is naar een manier om kosten te besparen met behulp van goedkope vloerbedekking. Dat het leggen van tapijttegels een stuk goedkoper is, betekent overigens niet dat het resultaat er minder om is. In deze blog vertellen wij u alles over de pluspunten van tapijttegels ten opzichte van tapijt op rol.

Minder snijverlies bij gebruik van tapijttegels

Kamerbreed tapijt is meestal verkrijgbaar op rollen van vier meter breed. Als u een relatief kleine ruimte wilt laten stofferen met kamerbreed tapijt, heeft u daardoor veel snijverlies en is een verspilling van 5 tot 25% (in sommige gevallen zelfs meer) al snel bereikt. Bij tapijttegels in de maatvoering 50x50cm is het snijverlies in de meeste gevallen veel gunstiger. Zeker wanneer u bijvoorbeeld een kamer heeft die uit meerdere hoeken bestaat, zoals een kamer in L-vorm. Doordat de meeste tapijttegels naadloos te leggen zijn, krijgt u bovendien uiteindelijk hetzelfde resultaat als bij kamerbreed tapijt. Tapijttegels die u na het leggen overheeft kunt u trouwens een stuk gemakkelijker bewaren dan een rol tapijt en de reserve tegels kunnen makkelijk gebruikt worden in het geval van vlekken of een ander ongelukje.

De goedkoopste tapijttegels legt u gemakkelijk zelf

Tapijttegels leggen

Het leggen van kamerbreed tapijt wordt meestal uitbesteed aan een professionele stoffeerder. De prijs voor het professioneel laten leggen van kamerbreed tapijt ligt al snel rond de €6,- a €10,- per m2 of is inbegrepen in een hogere vierkantemeterprijs van het tapijt. Zelfs met acties als ‘gratis gelegd’ bent u daardoor al snel duurder uit dan bij tapijttegels. Tapijttegels leg u immers gemakkelijk zelf. Wij hebben zelfs een speciale pagina waar uitgelegd wordt hoe u zelf tapijttegels kunt leggen.

De tijd die nodig is voor het leggen van tapijttegels is bovendien veel korter dan bij het leggen van kamerbreed tapijt. Dit komt omdat er veel minder snijwerk nodig is. Ook hoeft u niet eerst de hele ruimte leeg te halen. U kunt bijvoorbeeld eerst de helft van de kamer leggen en daarna het meubilair verplaatsen naar het gelegde stuk.

Geen dure ondervloer voor tapijttegels nodig

Kamerbreed tapijt dient gelegd te worden op een speciale ondervloer. De prijzen van een ondervloer voor kamerbreed tapijt liggen rond de €30,- a €40,- per m2. Een tapijttegel is een kant en klaar product en stevig genoeg zodat deze direct op een stabiele ondergrond gelegd kan worden. Een voorwaarde is wel dat de ondergrond mooi egaal en solide is.

Bovendien zijn tapijttegels van zichzelf zeer isolerend en hebben ze uitstekende akoestische eigenschappen. Bij kamerbreed tapijt bepaalt de ondervloer juist de isolatiewaarde en mate van geluidsdemping. Bij het leggen van tapijttegels heeft u dus meestal geen extra ondervloer nodig, waardoor de prijs super gunstig is ten opzichte van soorten vloerbedekking die dit wel nodig hebben.

Tapijttegels zijn gemakkelijk te vervoeren en verplaatsen

Gaat u tapijt op een hoger gelegen verdieping leggen? Dan is het goed om te weten dat tapijttegels een stuk gemakkelijker naar de verdieping vervoerd kunnen worden dan rollen tapijt. Doordat de tegels compact verpakt zijn, kunnen ze gemakkelijk met een inpandig lift vervoerd worden en hoeft u dus geen dure verhuislift te huren.

Daarnaast zijn tapijttegels verhuisbaar, wat betekent dat ze hergebruikt kunnen worden voor andere ruimtes of huisvesting. Hierdoor zijn tapijttegels ook uitermate geschikt als vloerbedekking tijdens beurzen en voor tijdelijke projecten. Voor beurzen en evenementen wordt er veel gekozen voor 100x100 tapijttegels. Deze liggen door het formaat robuuster op hun plaats en zijn net als kleinere tapijttegels verkrijgbaar in vele kleuren. Een tapijttegel in de kleur van uw huisstijl is dan ook zeker mogelijk.

Goedkope tapijttegels om en om gelegd


Tapijttegels zijn goedkoop in onderhoud

Tapijttegels zijn goedkoper in onderhoud. Stel u laat een glas wijn vallen op uw kamerbreed tapijt en deze vlek gaat er niet uit. Dan is uw gehele tapijt verpest. Reiniging is mogelijk maar hardnekkige vlekken of beschadigde stukken blijven altijd zichtbaar in het kamerbrede tapijt.

Bij tapijttegels kunt u de desbetreffende tegel gemakkelijk verwijderen en schoonspoelen onder de kraan. Mocht de vlek er uiteindelijk niet uitgaan, dan kunt u de tapijttegel reinigen met heet water en eventueel milde zeep. In het uitzonderlijke geval dat dit ook niet lukt, dan kunt u de betreffende tegel gemakkelijk vervangen voor een nieuw exemplaar. Zorg daarom altijd dat u een aantal tapijttegels extra besteld als reserve. Als u tapijttegels bij ons besteld krijgt u altijd alles in een verfbad (batch). Hierdoor is er dus geen kans op kleurverschil.

Conclusie

Door de hoge prijs denken mensen al snel dat kamerbreed tapijt een superieure oplossing is als het om vloerbedekking gaat. Maar als u wat wat meer budgettechnisch bent ingesteld en tijd heeft om tapijttegels zelf te leggen, dan zijn tapijttegels zonder meer de goedkoopste oplossing.

Zoals hierboven besproken zijn tapijttegels vaak een goedkopere optie dan kamerbreed tapijt en andere vormen van vloerbedekking. Mocht u tapijttegels overwegen, maar nog niet zeker weet of dat de beste oplossing voor u is, dan is het een goed idee om eerst wat stalen bij ons aan te vragen. Zo kunt u de kwaliteit van het product zelf thuis zien en voelen.

Extra goedkope tapijttegels in onze outlet

Goedkope tapijttegels

In onze tapijttegel outlet in Nijkerk krijgen wij direct vanaf de fabriek dagelijks pallets vol restant partijen tapijttegels binnen. Dit zijn merendeel oude collecties en overproducties die ook wel restpartijen worden genoemd. Dit zijn eerste keus kwaliteit tapijttegels die wij zeer scherp kunnen aanbieden. De korting loopt dan al snel op tot wel 80%.Daarnaast is er ook nog b-keus. Dit zijn nieuwe / ongebruikte tapijttegels met productiefouten. Dit kan kleurverschil zijn, maatverschil, weeffouten, te dik, te dun of niet goed gecoat. Wij controleren deze foutieve tapijttegels en beoordelen of deze verkoopbaar zijn. B-keus met maatverschil en groot kleurverschil voeren wij direct af. Deze tapijttegels worden dan gerecycled.

B-keus tapijttegels zijn de goedkoopste oplossing en daarom ook heel populair in onze Magic Carpet XXL outlet. Onze b-keus tapijttegels kunt u helaas niet online aankopen. Door dagelijks wisselende voorraad is het beste om bij ons in Nijkerk langs te komen. Wij bieden b-keus tapijttegels al aan vanaf €1,50 per tegel (50x50cm). Dit is een stuk goedkoper dan de vloerbedekking van grote ketens als Kwantum, Ikea, Jysk, Gamma, Hornbach en Praxis.