Duurzaamheid: Ons Verhaal en Innovatie

Bij Van Heugten Tapijttegels is duurzaamheid niet slechts een onderdeel van onze bedrijfsvoering; het is de kern van ons bestaan en onze geschiedenis.

Onze reis naar duurzaamheid begon in 1956, een reis die werd ingezet door de visie en innovatie van onze grondlegger en uitvinder P.J. van Heugten.

Zijn ontdekking van de tapijttegel was niet alleen een moment van ingenieuze innovatie maar ook een toonbeeld van duurzaam ondernemen.

De ontdekking

Het verhaal van de tapijttegel begint met een uitdaging. Opa Van Heugten bood een garantie van vijf jaar op zijn Heugavilt tapijt, een product dat uniek was door zijn samenstelling van dierlijk haar.

Dit tapijt had specifieke eigenschappen; het moest vochtig gehouden worden om optimaal te presteren, wat in sommige omgevingen leidde tot problemen.

In plaats van de volledige rollen tapijt als verlies te beschouwen wanneer ze teruggenomen moesten worden onder garantie, vond Van Heugten een duurzame oplossing. Hij sneed de goede stukken uit de rollen en transformeerde deze in tapijttegels van 50x50 cm.

Dit was niet alleen een manier om de schade te beperken, maar ook een innovatie die de basis legde voor ons bedrijf en de industrie als geheel.

Meer over onze geschiedenis

Voortbouwend op een Legacy van Duurzaamheid

Vanaf dat moment heeft Van Heugten Tapijttegels zich ingezet om deze erfenis van duurzaamheid en innovatie voort te zetten. Onze POLYFLEX™ BACKING, gemaakt van gemodificeerd bitumen met 70% gerecyclede materialen, en onze toewijding aan het gebruik van groene energie zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we onze belofte van duurzaamheid nakomen.

Onze productiefaciliteiten, geavanceerd en efficiënt, zijn een toonbeeld van onze inzet voor duurzame processen.

Groene Energie

Bij Van Heugten Tapijttegels gebruiken we Groene Energie voor de productie van onze tapijttegels. Door te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zonne- en waterkracht, verminderen we onze ecologische voetafdruk en leveren we milieuvriendelijke producten van hoge kwaliteit.

Onze inzet voor duurzaamheid betekent dat we bewuste keuzes maken in ons productieproces, van grondstoffen tot energie-efficiëntie. Vertrouw op Van Heugten Tapijttegels voor hoogwaardige tapijttegels die bijdragen aan een groenere wereld.

Een Toekomst Gericht op Duurzaamheid

Onze verpakkingen, gemaakt van 100% gerecyclede materialen, en onze '2nd Chance' initiatief, waarbij tapijttegels na reiniging hergebruikt kunnen worden, benadrukken onze toewijding aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. We zijn trots op onze geschiedenis en de stappen die we hebben gezet op het pad van duurzaam ondernemen. Bij Van Heugten Tapijttegels zetten we ons in voor het voortdurend verbeteren van onze processen en producten om een positieve impact op de wereld te maken.

We nodigen u uit om deel uit te maken van deze reis en samen met ons te bouwen aan een duurzamere toekomst. Ontdek meer over onze duurzame initiatieven en hoe onze tapijttegels niet alleen uw ruimte kunnen transformeren maar ook bijdragen aan een groenere wereld. Samen met de geest van Opa Van Heugten, bouwen we voort op een fundament van duurzaamheid en innovatie.

Samengevat

Innovatie uit Noodzaak: Ontstaan uit de visie van Opa Van Heugten in 1956, waarbij tapijttegels werden gecreëerd uit de noodzaak om verspilling te verminderen en kwaliteit te garanderen.

Duurzame Materialen: Gebruik van POLYFLEX™ BACKING, bestaande uit 70% gerecyclede materialen.

Groene Energie: 100% van de gebruikte elektriciteit is afkomstig van groene stroom.

Geavanceerde Productie: Efficiënte en duurzame productieprocessen op één locatie.

Milieuvriendelijke Verpakking: Verpakking van tapijttegels in 100% gerecyclede kartonnen dozen.

Circulaire Economie: '2nd Chance' programma voor het hergebruiken van tapijttegels en het gebruik van restafval als secundaire brandstof in de cementindustrie.

Kwaliteitsgarantie: Voortbouwend op de erfenis van kwaliteit en duurzaamheid, met een focus op innovatie en milieubewustzijn.

Lokale Productie: Alle productiefaciliteiten bevinden zich op één locatie, wat bijdraagt aan de vermindering van transportgerelateerde emissies en het bevorderen van lokale economieën.

Duurzaam Ondernemen: Een lange traditie van duurzaam ondernemen, van grondstofselectie tot eindproduct, met een toewijding aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk.

Toewijding aan de Toekomst: Een voortdurende inzet voor het verbeteren van processen en producten om een positieve impact op de wereld te maken en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Bekijk ons assortiment

Naar voorraad tapijttegels