Van Heugten +soundVilt: Superieure akoestische kwaliteit voor een rustigere werkplek

Een afname in geluidsniveaus leidt tot meer productieve medewerkers. Een rustigere werkomgeving voorkomt gezondheidsklachten, reduceert stress en verhoogt de concentratie. Dit is essentieel in open kantooromgevingen waar behoefte is aan ruimtes voor zowel geconcentreerd werken als voor open communicatie, inclusief plekken voor privégesprekken en grootschalige meetings.

De meerlaagse structuur van onze tapijttegels, met name de +soundVilt onderlaag, is specifiek ontworpen voor optimale geluidsabsorptie en isolatie. Deze onderlaag, vervaardigd uit 100% polyester (waarvan 80% gerecycled materiaal), is zorgvuldig geselecteerd vanwege zijn superieure eigenschappen voor geluidsisolatie en -absorptie.

Daarnaast zorgt het voor een comfortabeler gevoel onder de voeten dan regulier tapijt.

Voortreffelijke waarde in contactgeluidisolatie

Van Heugten +soundVilt levert een voortreffelijke contactgeluidisolatiewaarde (ΔLw) van +8 dB bovenop de standaardwaarde. Over het algemeen vermindert tapijt het geluid met 20 tot 30 decibel.

Superieure geluidsabsorptie

Van Heugten +soundVilt realiseert een verbetering in geluidsabsorptie tot +0,15 (αw), wat neerkomt op een verbetering tot +100% vergeleken met reguliere tapijtontwerpen (αw waarde tussen 0,15 en 0,20).

100% gerecycled materiaal

Van Heugten +soundVilt bestaat uit een vilten onderlaag van 100% gerecycled polyester (uit PET flessen).

Waarom kiezen voor een akoestische tapijtonderlaag?

Studies tonen aan dat geluidsoverlast een van de grootste uitdagingen blijft in kantooromgevingen.

Geluid van externe bronnen zoals verkeer, verwarmingssystemen, airconditioning en computers bemoeilijken het bereiken van een optimaal geluidsniveau in gebouwen.

Daarom is effectieve geluidsabsorptie en -isolatie cruciaal. De beste en meest kosteneffectieve oplossing bieden wij met onze deskundig ontworpen +soundVilt tapijtonderlagen, in tegenstelling tot andere, vaak duurdere alternatieven zoals plafonds, muren en panelen.

Bewuste keuzes. Voor mens en milieu.