Waarom Tapijttegels de Beste Keuze zijn voor Jouw Slaapkamer

Waarom Tapijttegels de Beste Keuze zijn voor Jouw Slaapkamer

Bye bye, koude voeten! De perfecte tapijttegels voor jouw slaapkamer!

Jouw slaapkamer is niet alleen om te slapen, maar ook een plek van ontspanning en rust. De keuze van de vloerbedekking speelt hierbij een cruciale rol voor de sfeer van de kamer. In de verscheidenheid aan tapijtopties kan de keuze een creatieve daad worden. In ons nieuwste artikel wijden we ons aan de cruciale rol die de vloerbedekking speelt voor de sfeer van jouw slaapkamer.

Ontdek hoe onze exclusieve selectie van tapijttegels van Van Heugten je kan helpen om de perfecte stijl voor jouw slaapkamer te vinden. We geven een eerlijk inzicht in hun voor- en nadelen en delen praktische tips om jouw slaapruimte nog luxueuzer te maken.

Zachte tapijttegels voor in de slaapkamer

Foto - Mozart: naturel

Waarom tapijttegels in de slaapkamer de ideale keuze zijn?

Als je op zoek bent naar de perfecte vloerbedekking voor je slaapkamer, zouden tapijttegels bovenaan je lijst moeten staan. Ze creëren niet alleen een gezellige en uitnodigende sfeer, maar bieden ook tal van praktische voordelen.

 1. Loopcomfort: jouw welzijn in de slaapkamer
  Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt en je voeten zachtjes in een luxueuze, pluizige tapijtvloer zakken. Dit heerlijke gevoel is de sleutel tot jouw welzijn en een ontspannen start van de dag. Een vloer van pluizige tapijttegels, zoals Bellagio of Mozart uit de Premium-collectie van Van Heugten, creëert niet alleen een gezellige sfeer, maar verwent ook je zintuigen met zijn fluweelachtige textuur.

  Of je nu kiest voor een hoogpolig of een elegant laagpolig tapijt, de zachtheid van het tapijt kan worden versterkt door een hoogwaardige ondervloer. Een goed geventileerde ruimte met een warme, soepele vloer draagt bij aan een gevoel van totale ontspanning en omhult je voeten altijd comfortabel. Gun jezelf het genot van eersteklas loopcomfort en begin elke ochtend met een betoverende glimlach.
 1. Geluidsisolatie
  Jouw slaapkamer is jouw persoonlijke toevluchtsoord, waar ontspanning en rust op de eerste plaats moeten staan. Hier kun je de stress van het dagelijks leven achter je laten en nieuwe energie opdoen. Maar heb je er al eens over nagedacht hoeveel invloed de vloerbedekking heeft op de sfeer in jouw slaapkamer?

  Tapijttegels geven niet alleen jouw slaapkamer een vleugje elegantie, maar bieden ook een belangrijk voordeel ten opzichte van harde vloeren: ze absorberen geluiden in plaats van ze te reflecteren. Dit betekent dat je eindelijk de rust kunt vinden waar je naar verlangt in jouw slaapkamer.

 2. Gezellig, warm en energiezuinig
  Wil je jouw slaapkamer omtoveren tot een gezellige oase van welzijn en tegelijkertijd energie besparen? Dan zijn tapijttegels precies wat je nodig hebt! Deze slimme vloerbedekking creëert niet alleen een knusse sfeer en houdt je voeten lekker warm, maar dankzij hun isolerende eigenschappen helpen tapijttegels ook om de warmte effectief in de ruimte vast te houden en het energieverbruik te verminderen. Zo kun je zelfs op koude dagen gerust het raam openen en frisse lucht binnenlaten, zonder dat de gezelligheid verloren gaat.
Bellagio lichtgrijs

Foto: Premium Collectie - Bellagio: lichtgrijs

 1. Onderhoud, Vervangbaarheid en Installatie
  Op het gebied van installatie, vervangbaarheid en onderhoud zijn tapijttegels onverslaanbaar. Zelfs voor leken is hun installatie eenvoudig. Mocht er toch eens een tegel beschadigd raken, dan is het vervangen ervan eenvoudig, zonder dat de hele vloer vernieuwd hoeft te worden.

  Onze aanbeveling: Bewaar enkele reserve tapijttegels van hetzelfde kleurbatch (verfbad), zodat je ze snel kunt vervangen indien nodig. Bovendien zijn tapijttegels uiterst onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen, waardoor jouw slaapkamer zijn aantrekkelijke charme lange tijd behoudt.

 2. Veiligheid en Comfort voor alle Generaties
  Tapijtvloer is niet alleen een comfortabele en elegante vloerbedekking, maar biedt ook verschillende voordelen op het gebied van veiligheid. Vooral voor ouderen en kinderen is een antislip ondergrond essentieel. Het zachte oppervlak van het tapijt absorbeert vallen en vermindert zo het risico op letsel. Als je 's nachts slaperig naar de badkamer loopt, loop je op tapijttegels aanzienlijk veiliger dan op gladde tegels of laminaat.

  Ook voor de kleintjes zijn tapijttegels de beste keuze: bij kruipen en de eerste stapjes zijn vallen onvermijdelijk, maar het zachte tapijtoppervlak is vriendelijk voor knieën en billen. In kinderkamers en op kleuterscholen is tapijtvloer daarom de logische keuze. Het beschermt niet alleen de gewrichten, maar biedt ook een knusse plek om te spelen en te ravotten. Met een tapijttegel tapijtvloer in jouw huis zorg je voor extra veiligheid en comfort voor alle generaties.
Mozart heerlijk zachte zwart antraciet tapijttegel

Foto: Mozart: antraciet

Onze eerlijke nadelen van tapijttegels

Tapijttegels zijn geliefd bij veel huiseigenaren, maar er zijn ook enkele nadelen die je moet kennen. Laten we samen eens kijken naar de keerzijde van tapijttegels:

 1. Duurzaamheid
  Bij intensief gebruik kunnen polypropyleen en polyestervezels breken en kan het tapijt platgedrukt worden. Voor drukbezochte gebieden wordt daarom een duurzame project kwaliteit tapijttegel aanbevolen die vervaardigd is van polyamide SDN.

 2. Zichtbare voegen
  Na verloop van tijd kunnen de voegen tussen de tegels meer zichtbaar worden bij het los leggen, vooral in drukbezochte paden. Dit kan ertoe leiden dat de vloer er minder elegant en hoogwaardig uitziet dan je misschien zou willen. We raden daarom aan om drukbezochte plekken fixatie te gebruik zoals dubbelzijdige tapijttape of anti-slip lijm voor tapijttegels om dit tegen te gaan.

 3. Moeilijkheden bij het vervangen
  Het vinden van een passende vervangende tegel kan een uitdaging zijn, vooral bij tapijttegels die al een tijdje liggen, omdat kleuren en patronen in de loop der tijd kunnen veranderen. Ons advies is dan ook om enkele tapijttegels op voorraad te houden om indien nodig snel te kunnen vervangen die uit dezelfde partij (batch) komen.
 1. Niet geschikt voor alle ruimtes
  Hoewel tapijttegels veelzijdig inzetbaar zijn, zijn ze mogelijk niet geschikt voor ruimtes met veel vocht, zoals de badkamer of de keuken. In dergelijke ruimtes kan schimmelvorming en onaangename geuren optreden. Wees daarom extra voorzichtig als je slaapkamer direct aan de badkamer grenst. Welke tapijttegels zijn dan wel geschikt voor in gebruik in vochtige ruimtes? Dat zijn naaldvilt tapijttegels. Wil je zeker de juiste keuze maken? Maak dan gebruik van onze keuzehulp pagina.

 2. Gebruik met vloerverwarming
  Sommige tapijttegels zijn niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Als je vloerverwarming in je slaapkamer hebt, let dan op dat alleen laagpolige tegels vanwege de warmteweerstand gebruikt kunnen worden. De meeste bouclé-tapijttegels zijn geschikt voor gebruik met vloerverwarming, zolang hun thermische waarde onder 0,10 m2 K/W ligt. Om je keuze gemakkelijker te maken vind u hier alles tapijttegels die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.

Conclusie

Voordat je kiest voor tapijttegels, is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke nadelen en zorgvuldig af te wegen of ze de beste keuze zijn voor jouw huis en levensstijl. Uiteindelijk hangt de beslissing af van persoonlijke voorkeur en de eisen aan de slaapkamer. Als je een comfortabele, geluiddempende en visueel aantrekkelijke vloerbedekking voor je slaapkamer zoekt, die bovendien gemakkelijk vervangbaar is, kunnen tapijttegels een overweging waard zijn. Met hun talrijke voordelen dragen ze bij aan een aangenaam binnenklimaat en creëren ze een gezellige sfeer.

En wat betreft het Design?

City Walk tapijttegel slaapkamer

Premium Collectie – City Walk: sand

Prima dat je voor tapijttegels hebt gekozen! Nu rijst de vraag naar het Design: Hoe kies ik de juiste tapijttegels voor mijn slaapkamer? Het beste is: tapijttegels zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen, zodat je jouw individuele stijl perfect kunt benadrukken. Van klassiek-elegant tot modern en trendy - er zijn geen grenzen aan jouw creativiteit.

Kleurkeuze:

Florence shaggy hoogpolige tapijttegel

Collectie – Florence: antracietbruin

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van je eigen huis. Afhankelijk van de toon en helderheid creëren ze een bepaalde sfeer in de kamer. Kies het liefst een model dat harmonieus in je slaapkamer past. Heldere tinten weerkaatsen het licht en laten de ruimte groter lijken, terwijl natuurlijke tinten zoals wit en beige een gevoel van lichtheid overbrengen. Donkere tinten daarentegen stralen elegantie en kracht uit. Een mooi contrast kan worden bereikt door een muur in een afwijkende kleur. Creativiteit kent geen grenzen met tapijttegels.

Creativiteit zonder grenzen met tapijttegels:

Mozart hoogpolige tapijttegel in het zalm roze

Foto: collectie: Mozart: zalm

Wanneer je van individualiteit en kleurrijk houdt, kun je met een tapijttegel in felle kleuren of met een opvallend patroon een geweldige accent leggen. Hoogpolige tapijttegels zijn momenteel erg trendy en zijn perfect als tapijt onder het bed. Ze zijn geweldige blikvangers zonder andere meubels te overtreffen. Tot onze populaire hoogpolige tapijten behoren Florence, Bellagio, en de zeer geliefde Mozart tapijttegels. Meer informatie over elk hoogpolig tapijt vind je in de producttekst.

Materialen

Tapijtvloeren zijn merendeels vervaardigd van synthetische materialen zoals polyester, nylon en polypropyleen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Zeer duurzaam zijn tapijttegels die zijn vervaardigd van polyamide. Deze zijn nog beter bestand tegen slijtage.

Tips voor kleine slaapkamers:
Om een kleine slaapkamer groter te laten lijken, zijn lichte kleuren en strepen aan te raden. Donkere kleuren of weelderige patronen moeten worden vermeden. Een lichte tapijtvloer in crème, wit, beige, grijs of pastelkleuren laat de ruimte groter lijken. Strepen kunnen de kamer optisch langer maken. Hier is onze aanbeveling voor jou: Onze Ambience tapijttegel collectie. Ze laten de kamer optisch langer en groter lijken.

Onze tip: Beddengoed met strepen kan ook helpen om de slaapkamer optisch te vergroten!

Conclusie

Kleur, patroon, structuur en materiaal van de tapijttegels benadrukken je persoonlijke woonstijl. We raden aan om je nieuwe vloer in de slaapkamer minder contrastrijk te maken om een rustige sfeer te creëren. Als je toch wat contrasterende tinten wilt, kunnen decoratieve items zoals kleurrijke kussens of een contrasterend dekbed helpen. De keuze van kleuren en patronen is altijd een kwestie van smaak. Bedenk echter dat een slaapkamer een plek is waar te tot rust wilt komen.

💡TIP: Doe de tapijtegel keuzehulp voor gratis advies.