Tapijttegels voor in je studentenkamer

Tapijttegels voor in je studentenkamer


Je gaat voor het eerst op kamers vanwege je nieuwe studie en daar komt natuurlijk een hoop bij kijken. Jouw studentenkamer moet natuurlijk praktisch ingericht zijn, maar het is ook fijn dat het echt een plek voor jezelf wordt die knus is en als thuis aanvoelt. Dat kun je bijvoorbeeld doen met kamerplanten, maar ook vloerbedekking kan hier een grote rol in spelen. Zo zijn wij van mening dat tapijttegels een ideale keuze zijn als vloerbedekking voor in je studentenkamer. Ze zijn namelijk zeer betaalbaar, zijn leverbaar in vele kleuren en motieven, kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te houden. Aan het eind van je studententijd kun je de tapijttegels bovendien gemakkelijk verwijderen en eventueel weer ergens anders gebruiken. Hieronder zetten we alle voordelen uitgebreid voor je op een rijtje.

Tapijttegels in de studiekamer

Zelf tapijttegels leggen scheelt je geld

Tapijttegels zijn gemakkelijk zelf te leggen en doordat je geen vakman hoeft in te huren, scheelt dat een berg geld. Een vereiste is wel dat de ondervloer schoon, vlak en hard is. In een ruimte tot 30 m2 kan je er zelfs voor kiezen om de tegels los te leggen. Zorg er dan wel voor dat je de tegels goed strak tegen elkaar aanlegt, zodat ze niet gaan schuiven.

Wij raden echter aan om de tegels wel vast te leggen, in ieder geval met dubbelzijdige tapijttape. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de tegels aan de randen van de kamer vast te leggen en de tegels op je werkplek. Een bureaustoel kan er namelijk voor zorgen dat tapijttegels gaan schuiven.

Maak het gezellig

Vooral als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het even wennen aan een nieuwe omgeving. Tapijttegels kunnen je helpen om een huiselijk en knus effect te creëren. Dankzij de vele beschikbare kleuren en motieven kun je er makkelijk je creativiteit in kwijt en zo echt een plek voor jezelf maken. Let er bij het maken van je keuze wel even op dat je op je werkplek tapijttegels plaatst die geschikt zijn voor gebruik met een bureaustoel.

Voorkom geluidsoverlast

Studenten tapijttegels

Tapijttegels zorgen ook voor een betere (geluids)isolatie van de kamer. Het contactgeluid wordt bijvoorbeeld al snel met 24 dB verminderd. Dit komt mede door de isolerende bitumen rug (backing). Deze eigenschap is vooral een groot voordeel als je een bovenverdieping bewoond. Medebewoners hebben zo minder last van jou en jij van hen. Heb je een ondervloer van houten planken? Dan is raadzaam om een isoboard ondervloer onder de tapijttegels te gebruiken. Dit zorgt voor een stabiele en extra geluiddempende werking. Vloeren kraken daardoor minder en laat minder geluid door, waardoor je je beter kunt concentreren op je studie.

Tapijttegels vs laminaat

Tapijttegels hebben voor jou als student veel meer voordelen dan bijvoorbeeld laminaat of een andere relatief goedkope harde vloer. Laminaat wordt vaak overwogen omdat het makkelijk te onderhouden is en relatief goedkoop in aanschaf. Maar uiteindelijk hebben tapijttegels veel meer voordelen. Hieronder zetten we beide opties tegenover elkaar.


Tapijttegels

  • Goedkoop
  • Makkelijk zelf te leggen
  • Makkelijk te vervangen
  • Geen ondervloer nodig
  • Akoestische demping

Laminaat

  • Goedkoop
  • Minder makkelijk te leggen dan een tapijttegel
  • Niet vervangbaar bij schade / vlekken
  • Ondervloer nodig
  • Akoestisch heel gehorig (vooral goedkoop laminaat)

Verhuisbaar

Aangezien je soms naar een andere kamer verhuist of misschien zelfs naar een ander studentenhuis, is het handig dat je op zo’n moment zoveel mogelijk spullen mee kunt verhuizen. Tapijttegels zijn gelukkig gemakkelijk te verwijderen, waardoor je ze mee kunt nemen naar je nieuwe huis of kamer. Mocht er bovendien onverhoopt een biertje op je tapijtvloer worden gemorst, dan kan je de vieze tegel(s) makkelijk verwijderen en onder de kraan schoonspoelen.

Extra goedkope tapijttegels

Zoals je merkt zijn tapijttegels een bijzonder duurzame oplossing voor in je studentenkamer. En duurzaam is bij ons vaak spotgoedkoop! In onze outlet bieden wij namelijk tapijttegels aan vanaf €1,50 per stuk. Dit is een stuk voordeliger dan de vloerbedekking die je bij winkels als Ikea, Jysk, Gamma, Praxis, Hornbach en Kwantum aantreft. Het betreft hier dan wel b-keus tegels, dat wil zeggen dat er een klein weeffoutje of een kleurverschil zichtbaar kan zijn. Deze fabricage foutjes zijn vaak nauwelijks zichtbaar. Wij kunnen b-keus tapijttegels niet voor een a-keus prijs verkopen. Daarom is onze outlet in Nijkerk heel populair onder studenten met een kleine beurs.