Tapijttegels voor in je studentenkamer

Tapijttegels voor in je studentenkamer


Je gaat voor het eerst op kamers vanwege je nieuwe studie en daar komt natuurlijk een hoop bij kijken. Jouw studentenkamer moet natuurlijk praktisch ingericht zijn, maar het is ook fijn dat het echt een plek voor jezelf wordt die knus is en als thuis aanvoelt. Dat kun je bijvoorbeeld doen met kamerplanten, maar ook vloerbedekking kan hier een grote rol in spelen. Zo zijn wij van mening dat tapijttegels een ideale keuze zijn als vloerbedekking voor in je studentenkamer. Ze zijn namelijk zeer betaalbaar, zijn leverbaar in vele kleuren en motieven, kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te houden. Aan het eind van je studententijd kun je de tapijttegels bovendien gemakkelijk verwijderen en eventueel weer ergens anders gebruiken. Hieronder zetten we alle voordelen uitgebreid voor je op een rijtje.

Tapijttegels in de studiekamer

Zelf tapijttegels leggen scheelt je geld

Een van de grootste pluspunten van tapijttegels is dat je ze zelf kunt leggen. Geen dure stoffeerder nodig, wat je flink wat geld bespaart. Een vereiste is wel dat de ondervloer schoon, vlak en hard is. In een ruimte tot 30 m2 kan je er zelfs voor kiezen om de tegels los te leggen. Zorg er dan wel voor dat je de tegels goed strak tegen elkaar aanlegt, zodat ze niet gaan schuiven.

Wij raden echter aan om de tegels wel vast te leggen, in ieder geval met dubbelzijdige tapijttape. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de tegels aan de randen van de kamer vast te leggen en de tegels op je werkplek. Een bureaustoel kan er namelijk voor zorgen dat tapijttegels gaan schuiven.

Geluiddempend en energiebesparend

Studenten tapijttegelsTapijttegels zorgen ook voor een betere (geluids)isolatie van de kamer. Het contactgeluid wordt bijvoorbeeld al snel met 24 dB verminderd. Dit komt mede door de isolerende bitumen rug (backing). Deze eigenschap is vooral een groot voordeel als je een bovenverdieping bewoond. Medebewoners hebben zo minder last van jou en jij van hen. Heb je een ondervloer van houten planken? Dan is raadzaam om een isoboard ondervloer onder de tapijttegels te gebruiken. Dit zorgt voor een stabiele en extra geluiddempende werking. Vloeren kraken daardoor minder en laat minder geluid door, waardoor je je beter kunt concentreren op je studie.
Tapijttegels zijn niet alleen fijn voor je oren, maar ook voor je portemonnee. Ze isoleren je kamer, waardoor je stookkosten lager uitvallen. Bovendien voelt een tapijtvloer lekker warm aan je voeten, zelfs op koude winterdagen. Win-win!

Voordelen van tapijttegels ten opzichte van laminaat

Tapijttegels hebben voor jou als student veel meer voordelen dan bijvoorbeeld laminaat of een andere relatief goedkope harde vloer. Laminaat wordt vaak overwogen omdat het makkelijk te onderhouden is en relatief goedkoop in aanschaf. Maar uiteindelijk hebben tapijttegels veel meer voordelen. Hieronder zetten we beide opties tegenover elkaar.


Tapijttegels

  • Goedkoop
  • Makkelijk zelf te leggen
  • Makkelijk te vervangen
  • Geen ondervloer nodig
  • Akoestische demping

Laminaat

  • Goedkoop
  • Minder makkelijk te leggen dan een tapijttegel
  • Niet vervangbaar bij schade / vlekken
  • Ondervloer nodig
  • Akoestisch heel gehorig (vooral goedkoop laminaat)

Verhuisbaar en praktisch

Aangezien je soms naar een andere kamer verhuist of misschien zelfs naar een ander studentenhuis, is het handig dat je op zo’n moment zoveel mogelijk spullen mee kunt verhuizen. Tapijttegels zijn gelukkig gemakkelijk te verwijderen, waardoor je ze mee kunt nemen naar je nieuwe huis of kamer.

En laten we eerlijk zijn: ongelukjes gebeuren. Vooral tijdens een gezellig feestje kan er weleens een drankje omvallen. In tegenstelling tot kamerbreed tapijt is dit met tapijttegels geen ramp. Je vervangt simpelweg de bevlekte tegel door een nieuwe. Zo houd je je vloer altijd fris en schoon.

"Was leuk om te leggen met diverse varianten. Het fijne is dat je de tegels altijd weer kunt verplaatsen Het is vrolijk en het maakt je blij." -Adriaan

Duurzame vloerbedekking

Zoals je merkt zijn tapijttegels een bijzonder duurzame oplossing voor in je studentenkamer. En duurzaam is bij ons vaak spotgoedkoop! In onze outlet bieden wij namelijk tapijttegels aan vanaf €1,50 per stuk. Dit is een stuk voordeliger dan de vloerbedekking die je bij winkels als Ikea, Jysk, Gamma, Praxis, Hornbach en Kwantum aantreft. Het betreft hier dan wel b-keus tegels, dat wil zeggen dat er een klein weeffoutje of een kleurverschil zichtbaar kan zijn. Deze fabricage foutjes zijn vaak nauwelijks zichtbaar.

Door te kiezen voor B-keus tapijttegels of restpartijen, maak je een duurzame keuze. Deze tegels zouden anders weggegooid worden, maar zijn nog prima te gebruiken. Zo draag je bij aan minder verspilling en dat voelt goed, toch?

Conclusie: de ideale oplossing voor studenten

Tapijttegels bieden talloze voordelen voor jouw studentenkamer. Ze zijn betaalbaar, praktisch, flexibel en comfortabel. Of je nu een knusse sfeer wilt creëren, beter wilt kunnen studeren of gewoon een slimme investering wilt doen: tapijttegels zijn de ideale oplossing.

Klaar om je kamer te transformeren? Bezoek onze outlet of check onze webshop om jouw perfecte tapijttegels te vinden. Met een paar simpele stappen creëer je een comfortabele, stijlvolle en praktische basis voor je studentenleven. Succes met je studie en veel plezier in je nieuwe, comfortabele studentenkamer!