Geluidsisolatie vloer

Geluidsisolatie vloer


Oudere huizen zijn doorgaans gehorig. Vooral bij oudere woningen die bestaan uit meerdere appartementen, is er snel sprake van geluidsoverlast. Denk aan krakende houten vloeren, die extra overlast kunnen geven wanneer boven- of onderburen met schoenen (met hakken) over de vloer lopen. Wanneer u last heeft van geluidsoverlast van de boven- of onderburen, of zij van u, is het isoleren van de vloer middels tapijttegels een perfecte oplossing. Ook voor muzikanten, die een goede akoestische studio willen bouwen, zijn tapijttegels ideaal om de vloer te kunnen isoleren.

De juiste ondervloer

Als we het hebben over stille of geluiddempende vloeren, dan staat tapijt met stip op één. Dit type vloer is perfect voor appartementen en bovenverdiepingen en is door zijn eigenschappen de beste keuze in de categorie stille vloeren. Een tapijttegel vloer dempt al snel tussen de 20 - 30 db. Een bijkomend voordeel is dat tapijt zachter is dan bijvoorbeeld een houten of een stenen vloer en warmer aanvoelt Tot slot is tapijt een veilige vloerbedekking, omdat het stroeve materiaal de kans op uitglijden verkleint..


Geluiddempende tapijttegels

De ondergrond

Tapijttegels zijn erg gemakkelijk te leggen. Echter is het wel van groot belang om dit op de juiste ondergrond te doen. Tapijttegels dienen gelegd te worden op een harde, egale ondervloer, zoals een beton of cementdekvloer.

Supertrans groene ondervloer plaat voor tapijttegels

Heeft u een houten vloer en zou u daar graag tapijttegels overheen willen leggen? Geen probleem, maar test dan eerst of de ondervloer mooi solide is. Op een houten vloer raden wij aan om te werken met anti-slip lijm, in verband met de werking van het hout bij warmte en kou. U kunt ook kiezen voor een extra ondervloer, bijvoorbeeld onze Supertrans groene onderplaat.

Vloerverwarming en tapijttegels
Heeft u vloerverwarming en wilt u maximaal profiteren van een geluiddempende vloer? Kies dan voor een bouclé (lussenpool) tapijttegel. In dit geval is een extra ondervloer niet nodig, omdat de warmte weerstand dan te hoog zal zijn. Hierdoor zal de vloerverwarming minimaal werken en dat zou natuurlijk zonde zijn..

Tapijttegel met vilt backing

Grote oppervlakte tapijttegels
Om te profiteren van het geluiddempende effect van tapijttegels is soms een extra dempende vilt backing nodig. Dit raden wij aan bij ruimtes groter dan 100m2. Bij Van Heugten kunnen we tapijttegels met extra dempende vilt backing uiteraard voor u produceren. enkel mogelijk bij onze bouclé en frisé varianten.

Extra voordeel op onze restpartijen

Vaak beschikken wij over restantpartijen. Deze zijn ideaal voor in uw geluidsstudio, bioscoop, studentenkamer, of werkplek aan huis. Dit zijn restantpartijen tapijttegels die aangeboden worden voor een spotgoedkope prijs. Deze tapijttegels behoren bijvoorbeeld tot uitlopende collecties of vallen in de categorie b-keus (tapijttegels met lichte productie fouten). De prijzen van tapijttegels variëren, maar beginnen al vanaf €1,00 per stuk!

Kom langs in onze showroom!
Van Heugten tapijttegels is gevestigd in het midden van het land, vlakbij Amersfoort en de snelweg A28. Onze centraal gelegen showroom is van maandag tot en met vrijdag geopend. Hier vindt u zowel onze nieuwe collecties als b-keus / restpartijen tapijttegels.

Wist u dat wij gratis tapijttegel stalen opsturen? Deze krijgt u per brievenbuspost in huis. Zo kunt u vooraf kijken of de kleur van uw toekomstige geluidsisolerende vloer past in uw interieur of kantoor.

Heeft u vragen over tapijttegels of het creëren van een geluiddempende vloer? Ons team in Nijkerk geeft u graag advies.