Sinds 1924...

Sinds 1924 begon P.J. van Heugten samen met zijn vrouw, de fabricage van zadeldekjes en ondertapijt voor de tapijtindustrie. De zadeldekjes en de handwarmers, van die lekkere kappen die aan het stuur bevestigd werden, maakte Van Heugten van vilt. Mooi materiaal waar volgens hem veel meer mee mogelijk moest zijn.

Zo ontwikkelde hij allerlei nieuwe producten, knielkussens bijvoorbeeld en traplopers maar ook vilt als halfproduct.


Dat verkocht Van Heugten onder meer als ondertapijt aan Groot-Brittanië. Naar goed personeel hoefde Van Heugten niet ver zoeken. Tien zonen en vijf dochters kregen allemaal een taak in het bedrijf.

Vervolgens ontwikkelde hij tapijt op rollen van 150 cm breed. Dit tapijt maakte Van Heugten toen nog van dierlijk haar. Dit had echter een nadeel: het verviltte. Daardoor ontstonden de welbekende looppaden rond het meubilair.

De ontdekking

Het ontstaan van de Van Heugten Tapijttegel is ondekt uit het beperken van de schade uit de 5 jaar garantie welke P.J. van Heugten verstrekte op zijn rollen (150 cm) Heugavilt tapijt.

Heugavilt tapijt moest men vochtig houden i.v.m. het dierlijk haar. Heugavilt werd in het gebruik beter i.v.m. druk, vochtigheid en temperatuur.

Had men centrale verwarming (in bijvoorbeeld flats) dan vloeren de haren je om de oren. Lag het op bijvoorbeeld een boerenerf (vochtig), dan was Heugavilt tapijt niet te verslijten.

Welnu, als de rollen Heugavilt tapijt terug genomen moesten worden i.v.m. garantie, werden de goede stukken uit de rollen gesneden, op maat 50x50cm. Deze tegels werden dan weer verkocht om de schade te beperken.

En zo is de tapijttegel in 1956 door P.J. van Heugten ontdekt!

Heden

In Nijkerk, in de fabriek aan de Nijverheidsstraat produceren wij nog steeds de kwaliteit welke P.J. van Heugten in 1956 heeft uitgevonden.

Het vierkante recept hebben wij door de jaren heen verbeterd. En ja, het is nog steeds vierkant!

Alleen de hoogste kwaliteit merkgarens in combinatie met onze speciale bitumen backing (recyflex) komt in onze Van Heugten Collectie.


Betaalbare woningkwaliteit tapijttegels vind u in onze Magic Carpets Collectie en in onze outlet hal. De grootste tapijttegel outlet van Europa!

Levering is rechtstreeks vanaf de fabriek te Nijkerk.

Kwaliteit en service voor een scherpe prijs. Een familiebedrijf waar wij trots op zijn.

Back to the future

Back to the future
Back to the future
Back to the future
Back to the future
Back to the future
Back to the future
Back to the future

Bekijk ons assortiment

naar voorraad tapijttegels

Winkelwagen

×

Subtotaal

Ga verder naar betalen
★ Reviews

Dit zeggen onze klanten

280 reviews
85%
(238)
11%
(31)
3%
(7)
0%
(1)
1%
(3)
Perfecte tapijttegels

Mooie en sterke tapijttegels gekocht
Mooi en goedkoop en uitstekende snelle service
Staat erg mooi in de voortent 😉

C
Estonia
C.H.
Estonia tapijt tegels

Heel goede kwaliteit voor een betaalbare prijs! Eenvoudig te leggen! Zeer mooi!

J
Inca
J.v.H.
Mooie vloer

Tegels zijn van mooie kwaliteit en het ligt er tiptop bij.

Verschillende diktes, goede kwaliteit, snelle levering

Kwaliteit van de tegels is heel erg goed ondanks b-keuze zoals in de omschrijving staat. Eenvoudig te leggen. Alleen waren de tegels niet allemaal even dik waardoor ze niet door elkaar gelegd konden worden i.v.m. hoogte verschil. Staat ook in de omschrijving op de site. Hou daar dus rekening mee. Maar ja, voor €1 per tegel kan je ook niet alles verwachten. Ik ben er in ieder geval blij mee, heb het nu zo neer gelegd dat het lijkt dat er een mat ligt. En de rest onder de kast.

De Patina line.

Wij vinden deze serie tapijttegel prachtig qua kleur en print. Het feit, dat het van gerecycled materiaal zoals visnetten, is gemaakt, heeft onze voorkeur. Gastvrij ontvangen in Nijkerk en wij kregen 4 tapijttegels mee naar huis om goed te kunnen beoordelen. 👍