De voordelen van tapijttegels

Tapijt kent vele voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Zo dempt tapijt het geluid van voetstappen met maar liefst 25 tot 34 decibel, maar ook dempt het andere geluiden zoals geluiden afkomstig van uw tv, radio of uw eigen stem. Een ander voordeel van tapijt is dat het energiebesparend is, tapijt isoleert namelijk warmte.


Een ideale ondergrond voor uw kinderen om op te spelen, tv te kijken of voor u om met blote voeten door uw huis te paraderen.


Ook is tapijt een veilige vloerbedekking, dit komt omdat tapijt een stroef materiaal is waardoor de kans op uitglijden kleiner is dan op bijvoorbeeld laminaat. Als u dan toch valt, valt u minder hard omdat tapijt zacht en verend is.

Op een rijtje

 • Makkelijk zelf te leggen.
 • Gering snijverlies
 • Voldoen aan aan de hoogste kwaliteits- en brandveiligheids eisen.
 • Decoratief te leggen, figuren, decoratieve randen.
 • De tegels zijn in gedeeltes te leggen. (men hoeft niet een gehele ruimte uit te ruimen, zoals de woonkamer!).
 • Makkelijk te verhuizen, te verwijderen (men hoeft geen gelijmde vloerbedekking te verwijderen).
 • Meerdere malen herbruikbaar.
 • Isolerende werking.
 • Bij vlekken tegel oppakken, afspoelen, schrobben en terugleggen (droog).
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geen ondertapijt nodig, direct op harde ondervloer leggen.
 • Meeste tapijttegels zijn geschikt voor buro stoelen.

Gemakkelijk zelf te leggen

Tapijttegels geven naast alle gemakken en voordelen van gewoon tapijt ook nog eens het voordeel dat het makkelijk te plaatsen is. Het is makkelijk aan te passen aan de ruimte waar het in moet liggen waardoor u minder hoeft te snijden aan de tapijttegels.

Ook zijn er enkele soorten tapijttegels die u onder de kraan kunt reinigen. Mocht dit niet het geval zijn kunt u de bevuilde tegel vervangen door een nieuwe tegel. Ideaal als er iets op gemorst is en dit moet worden schoongemaakt. Maar tegenwoordig worden alle tapijten in de fabriek behandeld tegen vuil en vlekken waardoor vuildeeltjes zich minder snel hechten aan het tapijt.

Ook kun je met tapijttegels leuke kleurencombinaties maken in uw huis en omdat deze makkelijk te verwijderen zijn heeft u ook weinig problemen als u een nieuwe vloerbedekking wilt gaan leggen.

Bekijk ons assortiment

naar voorraad tapijttegels

Winkelwagen

×

Subtotaal

Ga verder naar betalen
★ Reviews

Dit zeggen onze klanten

123 reviews
85%
(105)
11%
(13)
4%
(5)
0%
(0)
0%
(0)

Coral SAMPLE [SAMPLE]

M
Florida
M.D.
Mooie tapijttegels voor een mooie prijs

Voor de babykamer en de hal de Florida tapijttegels besteld in de kleur Naturel. Erg tevreden. Kleur komt overeen met het voorbeeld. De volgende keer, als de prijzen niet omhoog gaan, zal ik zeker weer overwegen hier te bestellen.

G
Florida
G.H.
Budget met reden om terug te komen.

Zoals de titel al aangeeft. Ik heb de budget tegels gekocht en ben er zeer tevreden mee. De tegels zijn zo veel makkelijker en beter te leggen dan gewoon tapijt en geven ook veel meer mogelijkheid.
Binnenkort een order voor meer tegels zodat ik de woon- en eetkamer ook met tegels bedek, zoals de slaapkamers en hal al zijn.

C
Inca
C.d.G.

Inca

Mooi tapijt in ons 2e verblijf

Hebben binnen 1 uur beslist