De voordelen van tapijttegels

Tapijt kent vele voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Zo dempt tapijt het geluid van voetstappen met maar liefst 25 tot 34 decibel, maar ook dempt het andere geluiden zoals geluiden afkomstig van uw tv, radio of uw eigen stem. Een ander voordeel van tapijt is dat het energiebesparend is, tapijt isoleert namelijk warmte.


Een ideale ondergrond voor uw kinderen om op te spelen, tv te kijken of voor u om met blote voeten door uw huis te paraderen.


Ook is tapijt een veilige vloerbedekking, dit komt omdat tapijt een stroef materiaal is waardoor de kans op uitglijden kleiner is dan op bijvoorbeeld laminaat. Als u dan toch valt, valt u minder hard omdat tapijt zacht en verend is.

Op een rijtje

 • Makkelijk zelf te leggen
 • Gering snijverlies
 • Voldoen aan aan de hoogste kwaliteits- en brandveiligheids eisen
 • Decoratief te leggen, figuren, decoratieve randen
 • De tegels zijn in gedeeltes te leggen. (men hoeft niet een gehele ruimte uit te ruimen, zoals de woonkamer!)
 • Makkelijk te verhuizen, te verwijderen (men hoeft geen gelijmde vloerbedekking te verwijderen)
 • Meerdere malen herbruikbaar
 • Isolerende werking
 • Bij vlekken tegel oppakken, afspoelen, schrobben en terugleggen (droog)
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geen ondertapijt nodig, direct op harde ondervloer leggen
 • Meeste tapijttegels zijn geschikt voor buro stoelen

Gemakkelijk zelf te leggen

Tapijttegels geven naast alle gemakken en voordelen van gewoon tapijt ook nog eens het voordeel dat het makkelijk te plaatsen is. Het is makkelijk aan te passen aan de ruimte waar het in moet liggen waardoor u minder hoeft te snijden aan de tapijttegels.

Ook zijn er enkele soorten tapijttegels die u onder de kraan kunt reinigen. Mocht dit niet het geval zijn kunt u de bevuilde tegel vervangen door een nieuwe tegel. Ideaal als er iets op gemorst is en dit schoongemaakt moet worden. Maar tegenwoordig worden alle tapijten in de fabriek behandeld tegen vuil en vlekken waardoor vuildeeltjes zich minder snel hechten aan het tapijt.

Ook kun je met tapijttegels leuke kleurencombinaties maken in uw huis en omdat deze makkelijk te verwijderen zijn heeft u ook weinig problemen als u een nieuwe vloerbedekking wilt gaan leggen.

Bekijk ons assortiment

naar voorraad tapijttegels

Winkelwagen

×

Subtotaal

Ga verder naar betalen
★ Reviews

Dit zeggen onze klanten

331 reviews
85%
(283)
11%
(36)
2%
(7)
0%
(1)
1%
(4)
M
Cozy
M.G.R.
Cozy tapijttegel

De slaapkamer krijgt een super stoere uitstraling met de Cozy tapijttegels. Gekozen voor de antraciet kleur, waar een mooie vleug in zit afhankelijk van lichtval.
Je voelt de kwaliteit, tegels leggen makkelijk en zijn ook simpel op maat te snijden.
Wij hebben ze om en om gelegt, wat een heel speels effect geeft. Wij zijn er heel blij mee.

M
Inca
M.L.
aanvulling!

Ook nog eens pech te zien dat opeens de tegel 45 cent goedkoper is ! aan een kortings coupon heb je ook niet veel als je regns anders geen tegels meer wilt dan zou je meer gebaat zijn bij een korting die gewoon gestort wordt op je rekening

voldoet wederom aan de verwachting. goeie kwaliteit voor een mooie prijs en supersnel geleverd.

we zijn eens in de winkel geweest om tapijttegels op te halen.
het was heel prettig te ervaren dat de geleverde tegels van dezelfde prima kwaliteit zijn. De gebruiksaanwijzing hoe de tegels te leggen is een mooie aanvullende service. We zijn blij dat het er weer fris en netjes uitziet op de overloop.

schowroom

zeer mooie kwaliteit, en alles volgens afspraak geleverd.