De voordelen van tapijttegels

Tapijttegels hebben veel voordelen ten opzichte van vaste vloerbedekking. Zo zijn de tapijttegels flexibel inzetbaar en heeft het product, door het geringe snijverlies, een superieure prijs/kwaliteitverhouding ten opzichte van alternatieven. Het voor de tegels gebruikte tapijt dempt bovendien het geluid van voetstappen en andere geluiden, zoals geluid afkomstig van uw tv, radio of uw eigen stem. Het materiaal is daarnaast ook nog eens energiebesparend, omdat tapijttegels warmte isoleren.


Tapijttegels zijn een ideale ondergrond voor uw kinderen om op te spelen, tv te kijken of voor u om met blote voeten door uw huis te paraderen.


Tot slot is de kans op uitglijden bij tapijttegels vele male kleiner dan op bijvoorbeeld laminaat. Als u dan toch een keer valt, dan valt u minder hard omdat het tapijt zacht en verend is.

Bekijk onze tapijttegels

Voordelen tapijttegels:

 • Makkelijk zelf te leggen
 • Gering snijverlies
 • Voldoen aan aan de hoogste kwaliteits- en brandveiligheids eisen
 • Decoratief te leggen, figuren, decoratieve randen
 • De tegels zijn in gedeeltes te leggen. (men hoeft niet een gehele ruimte uit te ruimen, zoals de woonkamer!)
 • Makkelijk te verhuizen, te verwijderen (men hoeft geen gelijmde vloerbedekking te verwijderen)
 • Meerdere malen herbruikbaar
 • Isolerende werking
 • Bij vlekken de tapijttegel oppakken, afspoelen, schrobben en terugleggen (droog)
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geen ondertapijt nodig, tapijttegels zijn direct op harde ondervloer te leggen
 • De meeste tapijttegels zijn geschikt voor bureaustoelen

Gemakkelijk zelf te leggen

Tapijttegels geven naast alle gemakken en voordelen van regulier tapijt ook nog eens het voordeel dat de tegels vele malen gemakkelijker te plaatsen zijn. Met tapijttegels bent u flexibel en past u het tapijt gemakkelijk aan de ruimte aan, waardoor u minder hoef te snijden.

Doordat het product modulair is, is het bovendien mogelijk om een enkele tegel uit het tapijt te nemen om deze bijvoorbeeld onder de kraan te reinigen. Mocht de tapijttegel onverhoopt niet meer schoon worden, dan vervangt u deze binnen een handomdraai voor een nieuwe tegel.

Met tapijttegels maakt u tot slot gemakkelijk leuke kleurencombinaties en designs, omdat u de verschillende tegels onbeperkt kunt combineren. Bent u het design na een tijdje zat, dan past u het zonder problemen aan door de rangschikking van de tegels te veranderen of door andere tapijttegels te gebruiken.

Ontdek het zelf

Gering snijverlies

Bij vaste vloerbedekking loopt het snijverlies vaak snel op, zeker bij een ruimte met een minder conventionele indeling. Een snijverlies van 15 tot 20 procent is dan geen uitzondering. Tapijttegels blinken juist uit op het vlak van snijverlies, met een gemiddeld verlies van slechts 5 procent.

U profiteert daardoor van een zeer voordelige prijs per vierkante meter op het moment dat u voor tapijttegels kiest. Bijkomend voordeel is dat u na het leggen van de tapijttegels minder snijafval af hoeft te voeren, dan wanneer u voor een ander type vloerbedekking had gekozen.

Bekijk de mogelijkheden