Tapijttegels in een huurwoning: flexibel en stijlvol

Tapijttegels in een huurwoning: flexibel en stijlvol

Ben je net verhuisd naar een huurwoning? Dan wil je natuurlijk jouw nieuwe plek gezellig, stijlvol en vooral persoonlijk inrichten. De muren verven is een goed begin, maar wat doe je met de vloer? Hier duiken we in de wereld van tapijttegels: de flexibele, stijlvolle, geluiddempende en duurzame optie voor jouw huurwoning. Klaar om jouw eigen stempel op je nieuwe thuis te drukken? Lees dan verder!

Tapijttegels: voor de flexibele én creatieve interieurdesigner in jou

Tapijttegels zijn niet zomaar een vloerbedekking – ze zijn jouw kans om creatief los te gaan in je eigen ruimte. Ze zijn super eenvoudig te leggen en als je je look wilt veranderen, swap je gewoon een paar tegels. Mix verschillende kleuren, creëer patronen die bij jouw stijl passen, of ga helemaal los met contrasten. Het beste van alles? Als je verhuist, neem je ze gewoon mee naar je volgende woning. Stijlvol, duurzaam en helemaal van nu.

Oh, en als je op zoek bent naar een betaalbare duurzame optie, check dan onze collectie B-keus of restpartijen. Zo geef je je woning een top uitstraling zonder je budget te overschrijden en maak je een duurzame keuze.

Geluidsdemping: een must in een huurwoning

Niemand houdt van gezeur over lawaai, toch? In veel appartementen is geluidsdemping door vloerbedekking niet alleen fijn voor jezelf, maar vaak ook een vereiste om je buren te vriend te houden. Veel verhuurders verwijzen naar de '10 dB-eis', wat betekent dat je vloer minimaal 10 decibel minder geluid moet maken dan een kale beton vloer.

Geen zorgen: met tapijttegels zit je goed. Tapijttegels dempen tussen 20 tot 30 dB, en op een vlakke betonnen vloer is dit mogelijk zonder extra ondervloer. Dit betekent niet alleen een stillere woning, maar ook dat je geen dure ondervloer nodig. Slim en budgetvriendelijk!

Wil je het zekere voor het onzekere? Bekijk dan onze +soundVilt collectie. Deze tapijttegels hebben een extra vilten rug op de backing waardoor deze nog extra geluid dempen. Dit is helemaal ideaal als je houten ondervloer hebt want dan komt bijvoorbeeld de Madrid +soundVilt helemaal tot zijn recht met optimale geluiddemping.

Wil je toch liever een harde vloer zoals laminaat? Vergeet dan niet een goede ondervloer te gebruiken om contactgeluid te verminderen en je vloer langer mooi te houden. Vinylvloeren zijn een ander geluidsvriendelijk alternatief en kunnen, net als tapijttegels, zonder ondervloer worden gelegd mits deze mooi egaal is.

Tapijttegels in de huurwoning

Gezonder wonen (voor mensen met allergieën)

Wist je dat laagpolige tapijttegels ook kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving? Ze vangen stof en allergenen op, waardoor deze niet in de lucht blijven zweven zoals bij een harde vloer. Dit kan vooral handig zijn als je gevoelig bent voor allergieën. Regelmatig tapijt stofzuigen is natuurlijk wel een must, maar zo houd je huis fris en je luchtwegen blij. Voordeel is dat laagpolige juist makkelijk te stofzuigen is omdat er weinig weerstand is en vuil oppervlakkig blijft liggen op je tapijttegel.

Wat te regelen bij verhuizing huurwoning?

Voordat je losgaat met je tapijttegels in je (sociale) huurwoning, vergeet niet even de voorwaarden te checken. Je verhuurder kan bepaalde eisen hebben over vloerbedekking.

Moet je de woning bij vertrek kaal opleveren?
Het is belangrijk rekening te houden met deze voorwaarde. Kies een vloer uit die gemakkelijk weer te verwijderen is zonder schade aan de betonnen ondervloer. Wij raden het af om vloerbedekking te verlijmen, dit is permanent en kan niet makkelijk verwijderd worden.

Mag ik wel tapijttape gebruiken?
Mocht je kiezen voor tapijttegels als vloerbedekking in je huurwoning, dan kan je deze het beste vastleggen met dubbelzijdig tapijttape. de tegels kan je naderhand gewoon weer verwijderen zonder schade aan de woning en de tapijttegels kan je meenemen naar je volgende woning!

Als je twijfelt, vraag het gewoon even na. Zo voorkom je gedoe achteraf.

Klaar voor wat inspiratie?

Check hoe onze klanten hun woning hebben omgetoverd met onze tapijttegels! Volg ons opFacebook, Instagram, Pinterest en TikTok voor de leukste ideeën en tips. Wie weet zie je binnenkort jouw eigen creatie op onze socials voorbij komen!

Conclusie

Vraag je je af hoe je jouw huurwoning écht persoonlijk en praktisch kunt inrichten? Met tapijttegels in je huurwoning kun je spelen met kleuren, patronen en stijlen, terwijl je ook zorgt voor comfort en geluidsdemping.

Stel je voor: een vloer die je eenvoudig kunt aanpassen of zelfs meenemen naar je volgende woning.

Of je nu op zoek bent naar betaalbare oplossingen of gewoon iets unieks wilt creëren, tapijttegels bieden de perfecte balans tussen flexibiliteit en stijl.

Wil je met eigen ogen zien hoe veelzijdig tapijttegels voor huurwoningen kunnen zijn? Bezoek onze showroom en krijg persoonlijk advies. We helpen je graag om jouw ideale vloer te vinden. Je kan ons ook bereiken op onze contact pagina.