Welke vloer voor in de caravan of voortent?

Welke vloer voor in de caravan of voortent?

Foto: tapijttegels 25x25cm

Elk voorjaar trekken er weer veel mensen op uit met hun caravan of camper.

Sommige voor een paar weken, anderen zelfs voor een paar maanden of hebben het genot van een vaste plek. Het is dan fijn om deze plek zo huiselijk mogelijk te maken en de ruimte te voorzien van een warm en comfortabel interieur.


De laatste tijd zien wij dan ook dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van tapijttegels als vloerbedekking in hun camper of caravan, in plaats van het traditionele zeil of laminaat.

Ook wordt er regelmatig voor tapijttegels gekozen om de voortent mee te voorzien. Waarom deze keuze voor tapijttegels? Hieronder leggen wij u enkele voordelen van tapijttegels uit voor op de camping.De voordelen van tapijttegels op de camping

  • Tapijttegels zijn een stuk goedkoper dan een kamerbreed tapijt en daardoor ook makkelijker zelf te leggen waardoor u extra kosten bespaart.
  • Bij het gebruik van tapijttegels heeft u relatief weinig snijverlies.
  • Mocht er per ongeluk een vlek ontstaan, dan kunt u de tegel makkelijk verwijderen en onder de warme kraan reinigen.
  • Is de vlek zo hardnekkig dat deze er echt niet meer uitgaat, kunt u deze makkelijk vervangen door een andere tapijttegel.
  • Tevens zijn tapijttegels verhuisbaar, dus als het kampeerseizoen op zijn einde loopt kunt u de tegels weer opbergen op zolder om deze vervolgens het volgende seizoen weer uit te pakken.

Ontdek nog meer tapijttegel voordelen.De juiste tapijttegel in uw caravan of camper


Tapijttegels zijn er in veel verschillende structuren zoals bouclé,naaldvilt, frise, velours en hoogpolig. Hoogpolige tegels zijn heerlijk zacht voor als u met blote voeten uw bed uitstapt.


Naaldvilt heeft het voordeel dat het een goed alternatief is in vochtige ruimtes.

Door de tientallen verschillende beschikbare kleuren/patronen kunt u een naaldvilt vloer altijd helemaal naar uw wensen leggen.

U kunt er bij het gebruik van tapijttegels ook voor kiezen om alleen het slaapvertrek te voorzien van een lekkere zachte ondergrond voor extra comfort.


Moeite met kiezen? Wij hebben een speciale keuzehulp pagina gemaakt met meer informatie over alle typen tapijttegels zodat u juiste keuze kunt maken.

Tapijttegels in de caravan

Foto: Zandvoort bruin in de camper.


Isolerende werking en geluiddempend


Een van de mooie voordelen van tapijttegels is dat de deze zorgen voor een uitstekende isolatie, zodat het ook op de wat koelere dagen behaaglijk blijft en er niet direct gestookt hoeft te worden. Hierbij geldt ook, hoe dikker de tapijttegel, hoe beter deze isoleert.

Daarnaast werken tapijttegels ook geluiddempend, wat altijd prettig is in een gehorige caravan of camper. Dit merkt u ook zeker in de camper, het resonerende geluid van trillingen als u onderweg bent naar uw bestemming is dan ook een stuk minder. De bitumen achterkant van de tapijttegel werkt hierbij geluiddempend.Tapijttegels voor uw voortent

Het lopen op blote voeten hoort bij de vakantie. Het is aangenamer om bij de eerste stappen naar buiten de warmte te ervaren van vloerbedekking in plaats van een koude, harde en gladde vloer.Tapijttegels zijn ideaal als vloer in uw voortent. Het zorgt voor meer comfort en geeft tevens een warme uitstraling en is bovendien veruit de goedkoopste oplossing.

Wel is het raadzaam om voor een wat dikker type naaldvilt tapijttegel te kiezen, dit omdat deze door hun structuur beter bestendig zijn tegen vocht en warmtewisselingen.

U kunt deze tegels gewoon stofzuigen of eventueel onder de warme kraan reinigen indien nodig. Dikke naaldvilt tapijttegels kunt u tevens reinigen met een hogedrukreiniger. Is de tapijttegel beschadigd? Vervang deze dan voor een nieuw exemplaar.Tapijttegels zijn verhuisbaar


Is het kampeerseizoen afgelopen? Tapijttegels zijn stapelbaar en door het handzame formaat van 50x50cm makkelijk op te bergen. Hierdoor nemen tapijttegels weinig ruimte in beslag. Een gemiddelde tapijttegel is 6 mm dik. Neem dan als voorbeeld 20 m2, dit zijn 80 tegels van 50x50cm. Dit wordt dan een stapel van 50x50x50cm (lxbxh). Deze stapel bergt u makkelijker op dan een rol tapijt.Goedkope tapijttegels voor de camper of caravan


In onze Magic Carpets XXL outlet in Nijkerk hebben wij een groot assortiment restpartijen en b-keus tapijttegels voor in uw caravan, voortent of camper. Wij bieden b-keus tapijttegels aan vanaf €1,50 per stuk (50x50cm). Dit zijn partijen van 10 tot soms wel 60 m2 in één dezelfde kleur / kwaliteit. Daarnaast bieden wij ook restpartijen aan vanaf €2,- per tegel.


Meer informatie zie onze Magic Carpets XXL outlet pagina.