Tapijttegels leggen: kosten en expertise

Tapijttegels leggen: kosten en expertise


Overweegt u tapijttegels te laten leggen in uw bedrijfspand? Dan bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten en wat er allemaal bij komt kijken. Als specialist in het leggen van tapijttegels delen we graag onze kennis en ervaring met u.

Waarom tapijttegels?

Tapijttegels zijn een populaire keuze voor kantoren en andere zakelijke ruimtes. Ze bieden tal van voordelen:

  • Duurzaam en slijtvast
  • Eenvoudig te vervangen bij slijtage of beschadiging
  • Geluiddempend en comfortabel
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en designs

Expertise is essentieel

Het vakkundig leggen van tapijttegels vereist specialistische kennis en ervaring. Bij Van Heugten Tapijttegels hebben onze ervaren leggers al duizenden vierkante meters tapijttegels gelegd voor tevreden klanten. We weten precies hoe we de tegels strak en naadloos kunnen plaatsen voor een perfect resultaat.

Ons team werkt snel en efficiënt, zodat de overlast voor uw bedrijfsactiviteiten minimaal is. We adviseren u graag over de beste legrichting en het patroon van de tegels, afgestemd op de ruimte en het beoogde gebruik.

Project tapijttegels
Foto: Project tapijttegel Moonstone zwart

Aanschafprijs van de tapijttegel voor uw project

Bij de keuze voor nieuwe vloerbedekking speelt de aanschafprijs van tapijttegels een belangrijke rol. Vooral voor onze zakelijke klanten is het essentieel om een balans te vinden tussen kwaliteit en kosten. Wij begrijpen dat elke vierkante meter telt en dat de investering in vloerbedekking een directe impact heeft op de uitstraling en functionaliteit van uw bedrijfsruimte.

Wij richten ons exclusief op de zakelijke markt en leggen daarom alleen tapijttegels van de hoogste kwaliteit, met gebruikersklasse 33.

Deze tapijttegels zijn vervaardigd uit polyamide, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, veerkracht en onderhoudsgemak. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor intensief gebruikte ruimtes zoals kantoren, winkels en andere commerciële omgevingen.

De prijs voor deze hoogwaardige tapijttegels varieert tussen de €12 en €19 per vierkante meter, exclusief btw. Deze prijsrange is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de specifieke eigenschappen van de tapijttegel en de totale benodigde hoeveelheid vierkante meters voor uw project.

Voor klanten die op zoek zijn naar iets unieks, bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen voor exclusievere designs zoals onze Van Heugten Premium collectie. Deze designs kunnen uw bedrijfsruimte een unieke uitstraling geven en perfect aansluiten bij uw merkidentiteit. Het spreekt voor zich dat de prijs voor deze exclusievere designs boven de standaardprijsrange ligt. De exacte prijs is afhankelijk van het gekozen design, aantal vierkante meters die nodig zijn en de specificaties van de tapijttegel.

Bij het kiezen van de juiste tapijttegels voor uw zakelijke ruimte is het belangrijk om niet alleen naar de prijs per vierkante meter te kijken, maar ook naar de totale waarde die deze investering op lange termijn biedt.

Onze hoogwaardige tapijttegels bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar dragen ook bij aan een duurzame en functionele werkomgeving.

Legprijs tapijttegels

We hanteren een standaard tarief van €8,50 per m2 voor het leggen van tapijttegels, exclusief btw. Dit is inclusief het gebruik van anti-slip lijm voor een stevige en duurzame bevestiging. Onze legservice is beschikbaar vanaf 100 m2.

Moet er eerst oude vloerbedekking verwijderd worden? Geen probleem, onze specialisten kunnen dit voor u verzorgen tegen een meerprijs van slechts €5,90 per m2, exclusief btw. Dit is inclusief het afvoeren van het verwijderde materiaal.Meerprijzen

Naast de basisaspecten zoals de aankoopprijs van de tapijttegels, de legprijs, en het eventueel verwijderen van de huidige vloerbedekking, zijn er enkele bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw project.

Hieronder volgt een overzicht van mogelijke extra kosten:

  1. Egalisatie van de ondervloer: Voordat de tapijttegels gelegd kunnen worden, is het cruciaal dat de ondervloer egaal en solide is. Soms is het noodzakelijk om de ondervloer eerst te egaliseren om een optimale basis te creëren voor het leggen van de tapijttegels. De kosten voor het egaliseren van de ondervloer variëren tussen de €9 en €25 per m2, exclusief btw. Deze prijs is afhankelijk van de hoeveelheid egaline die nodig is om de vloer te egaliseren.

  2. Plaatsen van verloopstrippen: In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om verloopstrippen te plaatsen. Bijvoorbeeld bij een deurpost. Deze strippen zorgen voor een soepele overgang tussen verschillende soorten vloerbedekking of tussen verschillende hoogtes. De kosten voor het plaatsen van verloopstrippen liggen tussen de €15 en €20 per meter, exclusief btw (incl. de verloopstrip zelf).

  3. Gebruik van een verhuislift bij verdiepingsvloeren: Wanneer de tapijttegels gelegd moeten worden op een verdieping waar geen lift beschikbaar is, kan het noodzakelijk zijn om een verhuislift in te huren. Dit is vooral van belang om de tapijttegels en het benodigde gereedschap veilig en efficiënt naar de juiste verdieping te transporteren. De kosten voor het huren van een verhuislift zijn afhankelijk van de afstand en de benodigde tijd voor het gebruik van de lift.

Het is belangrijk om deze potentiële bijkomende kosten in overweging te nemen bij het plannen van uw project voor het leggen van tapijttegels. Door vooraf een duidelijk beeld te hebben van alle mogelijke kosten, kunt u onaangename verrassingen voorkomen en zorgt u voor een soepel verloop van uw vloerproject.


Van Heugten: dé tapijttegel expert

Met jarenlange ervaring en vakmanschap is Van Heugten Tapijttegels dé autoriteit op het gebied van tapijttegels. We zijn trots op ons werk en streven altijd naar het beste resultaat voor onze klanten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder en zorgen ervoor dat uw project een succes wordt.