Beurs tapijttegels

Beurs tapijttegels


Wanneer u een stand op een beurs of ander evenement huurt, dan is het essentieel dat deze stand een representatieve uitstraling heeft. De juiste vloerbedekking is hier een belangrijk onderdeel van. Tapijttegels kunnen u hierbij helpen.

Speciaal voor beurzen en evenementen hebben wij namelijk slijtvaste tapijttegels in ons assortiment in de afmeting 100x100 centimeter. Dankzij dit extra grote formaat zijn de beurs tapijttegels snel te leggen en na afloop ook weer snel te verwijderen. Dit scheelt tijd én kosten. Beurs tapijttegels zijn verkrijgbaar in diverse varianten en in een groot aantal kleuren. Hieronder leggen we u uit waar u allemaal op moet letten bij het uitzoeken van geschikte tapijttegels voor uw beursstand.


Beurs tapijttegels kopen of huren?

Het is mogelijk om beurs tapijttegels te huren of te kopen. Vaak is het echter, afhankelijk van de benodigde vierkante meters en de huurperiode, na 2 tot 4 keer gebruik op een beurs / evenement goedkoper om tapijttegels aan te kopen dan te huren. Wanneer u tapijttegels koopt, dan kunt u deze bovendien ook gemakkelijk een keertje ongepland inzetten, mocht dit zo uitkomen. Kiest u ervoor om uw eigen tapijttegels aan te schaffen? Zorg er dan wel voor dat de tapijttegels na afloop weer schoon en netjes worden opgeborgen. Door de tapijttegels netjes recht te stapelen, zorgt u ervoor dat de vloer er tijdens het volgende evenement weer mooi strak en naadloos bij ligt.

100x100cm tapijttegel beurs

Welk type tapijttegel kiest u voor uw beursvloer?

Voor beurzen en evenementen raden wij altijd project tapijttegels met een gebruiksklasse van 31 of hoger aan. Deze tapijttegels zijn namelijk significant slijtvaster dan tapijttegels met een lagere gebruiksklasse en zijn daardoor geschikt om intensief belopen te worden. Binnen deze klasse hebben wij speciaal voor beurzen en evenementen de Viking Giant en INCA Giant voor u beschikbaar. Dit zijn tapijttegels van 100 bij 100 centimeter. De Viking Giant heeft een gebruiksklasse van maar liefst 33 en is met recht hufterproof te noemen. De INCA Giant is een bijzonder scherp geprijsde project tapijttegel die wij aanraden wanneer u minder dan 10 evenementen per jaar heeft.


100x100cm of toch 50x50cm tapijttegels?

Welke maatvoering is het best voor tapijttegels op een beurs / evenement? Dat is een vraag die wij geregeld krijgen. Voor grote beurzen en evenementen kiezen onze klanten uiteindelijk vaak voor 100x100 tapijttegels. Deze tapijttegels zijn snel te leggen en kunnen door het zwaardere gewicht vaak ook stabiel los gelegd worden. Dit scheelt in de tijd die nodig is om de tegels te leggen en naderhand op te ruimen.


Toch kunnen ook 50x50 centimeter tapijttegels in bepaalde gevallen een goede keuze zijn. Tapijttegels in de maatvoering 50x50cm zijn bijvoorbeeld makkelijker te vervoeren in de auto of in een bestelbus en nemen in de opslag minder ruimte in beslag dan 100x100cm tapijttegels. Ook het vervoeren naar de beursvloer kan in dit geval gemakkelijk met een trolley, terwijl 1x1 meter tapijttegels alleen met een palletwagen naar de beursvloer vervoerd kunnen worden. 50x50cm tapijttegels kunt u tot slot opbergen in de originele doos, waardoor deze in de opslag altijd uitstekend beschermd zijn.


Beurs / evenement tapijttegels in uw bedrijfskleuren

Opvallen is op een beursvloer natuurlijk belangrijk. De ondergrond is dan meestal het grootste oppervlak dat u kunt gebruiken om de aandacht te trekken van eventuele nieuwe klanten. Voor maximaal resultaat kiest u voor een opvallende kleur of een kleur in uw huisstijl / logo. Een extra twist kunt u geven door de tapijttegels ‘om en om’ te leggen, er ontstaat dan ‘dambordpatroon’ die zorgt voor extra diepte en een levendige uitstraling. U kunt ook met kleuren spelen, gebieden afbakenen, eilanden maken of tapijttegels in kleur gebruiken voor wegbewijzering.


De tapijttegels vastleggen

De vloeren in evenementenhallen zijn meestal erg vlak en glad. Tapijttegels kunnen in dat geval merendeel los gelegd worden, als deze maar aan de rand van de beursstand opgesloten zijn. Zo niet, dan raden wij aan om onze speciale evenement tapijttape dubbelzijdig te gebruiken. Deze tape heeft minder plakkracht dan de normale dubbelzijdige tapijttape, maar is hierdoor veel makkelijker te verwijderen na afloop van de beurs. Plak deze tape aan de rand van uw beursstand en leg de tapijttegels er vervolgens op.


Tapijttegels met brandtest certificaat

Op beurzen wordt tot slot steeds vaker gevraagd naar een brandtest certificaat. Dit is een document dat aantoont dat de vloerbedekking brandvertragend genoeg is voor gebruikt op een beurs of evenement. Dit certificaat wordt tegenwoordig ook vaak gevraagd in beurzen in Duitsland, België en Frankrijk. Wij kunnen bij aankoop deze brandtest certificaten aan u overhandigen (digitaal). Zo staat u niet voor verrassingen en kunt u zonder problemen beginnen met het opbouwen van uw beursstand.


Bestel online of kom langs in de showroom

Bent u op zoek naar geschikte tapijttegels voor uw beursstand? Bekijk dan de Viking Giant en INCA Giant op onze website of kom eens langs in onze showroom in Nijkerk. Hier kunnen we u vrijblijvend adviseren met betrekking tot de verschillende mogelijkheden.