Tapijttegels en huisdieren

Tapijttegels en huisdieren


U denkt misschien dat huisdieren en tapijttegels niet goed samengaan, maar niets is minder waar! Huisdieren vinden het namelijk heerlijk om op zachte oppervlakken te liggen en de tegels bieden ze daarnaast ook comfort en ondersteuning op de momenten dat ze het meest actief zijn. Dit voorkomt letsel door uitglijden of vallen. Puppy's kunnen bijvoorbeeld erg druk zijn waardoor ze makkelijker uitglijden, met gewrichtsproblemen tot gevolg. In het ergste geval kunnen ze zelfs last krijgen van heupdysplasie. Voor oudere huisdieren geldt dat ze wat meer moeite kunnen hebben om hun evenwicht te bewaren en als ze nog heel speels zijn, is er het gevaar dat ze uitglijden, ze sneller een bot breken of een spier scheuren.Aandachtspunten bij de combinatie tapijttegels en huisdieren

Wanneer u voor huisdiervriendelijke tapijttegels kiest, zorg er dan voor dat u de tegels goed fixeert met behulp van antislip lijm of dubbelzijdige tapijttape. Zijn de tapijttegels als tijdelijke oplossing bedoeld voor op bijvoorbeeld laminaat of PVC? dan kunt het beste evenementen tape gebruiken, omdat deze speciale tape zonder beschadigingen te verwijderen is.

Wanneer u huisdieren in huis heeft, dan wordt het gebruik van laagpolige tapijttegels aangeraden, omdat deze beter schoon te houden zijn. U kunt de dierenharen en huidschilfers dan namelijk goed verwijderen door de vloer simpelweg te stofzuigen. Wanneer u een kat heeft, dan kunt u beter niet voor bouclé tegels kiezen, omdat katten tijdens het krabben vast kunnen komen te zitten in de lusjes. U kunt dan beter kiezen voor een velours tapijttegel.

Katten en tapijttegelsTapijttegels een hygiënische oplossing

Vastzittend dierenhaar en huidschilfers lijken misschien een vieze gedachte, maar bij toepassing van een andere vloerbedekking zouden al deze deeltjes door de lucht circuleren. Uit onderzoek is zelf gebleken dat de symptomen van astma en allergieën verminderd kunnen worden door voor tapijttegels te kiezen en deze vervolgens regelmatig goed te stofzuigen. Mocht uw hond of kat over uw tapijt overgeven of plassen, dan zijn de meeste tapijttegels bovendien gemakkelijk onder de kraan schoon te maken. Wordt de tapijttegel niet goed meer schoon, dan kunt u deze tot slot binnen een handomdraai vervangen.


Laat u adviseren door Van Heugten

Bent u geïnteresseerd wat tapijttegels kunnen betekenen voor uw trouwe viervoeter? Kom dan eens langs bij ons in Nijkerk voor een vrijblijvend persoonlijk advies. Wij bieden naast onze nieuwe collectie ook restpartijen tapijttegels die uitermate goed geschikt zijn om toe te passen in het geval van huisdieren. Zo hoeft een nieuwe tapijttegel vloer ook niet veel te kosten. Bezoek onze showroom in Nijkerk of bestel online een aantal gratis samples.