Schoonloop tapijttegels

Schoonloop tapijttegels


Schoonloop tapijttegels nemen het vuil en vocht onder uw schoeisel op. Hierdoor verplaatst u dit vuil niet verder in uw woning, winkel of kantoor en dit zorgt vervolgens voor minder slijtage en onderhoud van het tapijt in de opeenvolgende ruimtes. Bij schoonlooptapijt denkt u misschien al snel aan tapijt op rol of een mat in één vaste maatvoering. Schoonloop in de vorm van 50x50cm tapijttegels is echter ideaal voor in uw hal, voor de ingang van uw winkel of voor op kantoor. Hieronder bespreken we de voordelen van schoonloop tapijttegels.


Weinig snijverlies

Met schoonloop tapijttegels heeft u veel minder snijverlies dan het geval is bij schoonlooptapijt van een rol, vooral als het om ruimtes met veel hoeken gaat. Dankzij de praktische afmeting van 50x50cm kunt u namelijk mooi de hoek om en door leggen. De meesten schoonloop tapijttegels zijn bovendien mooi gemêleerd en hierdoor naadloos te leggen, waardoor het lijkt of alles kamerbreed uit één stuk is. Houdt u wat tegels over? Bewaar deze dan, want dan heeft u reserve tapijttegels van hetzelfde verfbad (batch). Dat is altijd makkelijk als u later enkele tapijttegels moet vervangen.

Schoonloop droogloop tapijttegels bij een ingang van een winkel


Makkelijk vervangbaar

Een groot voordeel als u voor schoonloop tapijttegels kiest is dat deze makkelijk vervangbaar zijn bij vlekken, beschadigingen of slijtage. Dit maakt schoonloop tapijttegels zeer duurzaam. Bij beschadiging van kamerbreed tapijt heeft u deze mogelijkheid niet en moet het hele tapijt vervangen worden, wat duur kan uitpakken. Schoonloop en droogloop tapijttegels kunnen tegen vocht en zijn ook reinigbaar onder de kraan.


Waar leg je schoonloop tapijttegels?

In een woning is de hal de beste plek om schoonloop tapijttegels te leggen. Ook kunt u schoonloop tapijttegels overwegen in de bijkeuken en / of garage als u deze ruimtes ook als ingang gebruikt. Op kantoor legt u schoonloop tapijttegels bij de entree. Leg schoonloop / droogloop tapijttegels goed vast met anti-slip lijm ivm de wrijving die ontstaat bij het voeten vegen. Met anti-slip lijm liggen de tapijttegels robuust vast op de ondervloer, maar is de tegel alsnog gemakkelijk op te tillen en vervangbaar voor een nieuw exemplaar. Dit komt omdat dit type lijm niet opdroogt en blijft plakken.

Schoonloop tapijttegels op kantoor bij de ingang


Hoe werkt een schoonloop tapijttegel?

De poolstructuur van een schoonloop tapijttegel kunt u zien als een harde borstel en is meestal vervaardigd van duurzame polyamide (nylon). Deze schraapt het vuil en vocht van uw schoeisel. Polyamide garen is zeer veerkrachtig en behoud de vorm als een ‘bezem’. Het vuil valt tussen de open poolstructuur en is hierna makkelijk op te zuigen met een stofzuiger. Dit brengt ons gelijk op een klein minpuntje; schoonloop tapijttegels moeten namelijk regelmatig worden gestofzuigd omdat deze hun werk uitstekend doen.


Bekijk schoonloop tapijttegels in de showroom of bestel online

Kom langs in Nijkerk en wij laten u graag zien wat wij te bieden hebben aan schoonloop en droogloop tapijttegels. U kunt ook online ons assortiment bekijken en vooraf eventueel gratis stalen bestellen. Vaak hebben wij ook b-keus en restpartijen liggen in onze Magic Carpets Outlet hal. Dit betekent zelf langskomen, uitzoeken en meenemen. Zie de contactpagina voor onze openingstijden. Wij helpen u graag.