Ontdek de mogelijkheden van tapijttegels met patroon

Ontdek de mogelijkheden van tapijttegels met patroon


De creatieve mogelijkheden van tapijttegels zijn eindeloos, dankzij de grote variatie aan kleuren en patronen. Bij Van Heugten Tapijttegels hebben we een uitgebreid assortiment met diverse patronen, waaronder effen, gemêleerd, lijnen en geometrische designs.

Naast de patronen van specifieke collecties zijn er ook eindeloze mogelijkheden om unieke legpatronen te creëren. In dit artikel zetten we de opties voor u op een rij.

Geef een rustig of juist een uniek karakter aan een ruimte

Een legpatroon in tapijttegels is op verschillende manieren te realiseren. De meest voor de hand liggende manier is door middel van kleur, maar dit kan ook door te variëren met dessins, vorm, installatie, poolhoogte en materiaal. Daarnaast kunt u spelen met de grootte van het patroon. De opties zijn eindeloos en u bepaalt zelf of er wordt gekozen voor een stijlvol eenvoudig of indrukwekkend complex interieurontwerp.

Variatie in kleur

Uiteraard is een patroon aanbrengen door middel van kleur de meest opvallende manier. Zo kunt u net een donkerdere of lichtere kleur gebruiken, of juist tegengestelde kleuren om contrasten in het legpatroon naar voren te laten komen. De opties om met kleurvariatie patronen te creëren zijn eindeloos. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste tapijttegel kleur.

Variatie in dessin

Onze tapijttegel collecties zijn verkrijgbaar in veel verschillende dessins, zoals uni, gemêleerd, lijnen en geometrische patronen. De diversiteit aan patronen geeft u voor iedere ruimte creatieve mogelijkheden. Of u nu gaat voor een industrieel, minimalistisch, Scandinavisch, klassiek of natuurlijk interieur, er is altijd een passende collectie te vinden.

Variatie in installatie

Tegenwoordig wordt er vaker gespeeld met de verschillende legmethoden van tapijttegels, zoals checkerboard (om en om), brick (halfsteens) en random patronen. Hiermee kunt u op diverse manieren richting aan het legpatroon geven. Tapijttegels zijn ook ideaal voor zoning, waarbij u door middel van verschillende vlakken het idee creëert van aparte ruimtes. Meer informatie 'hoe leg je tapijttegels'.

Variatie in pool

Wanneer u een tapijttegel kiest die enkel varieert in poolhoogte, dan kiest u een gestructureerd tapijt met een relatief rustig patroon. Dit past doorgaans in interieurs met een strakkere uitstraling. Er zijn ook tapijttegels die de gesneden en lussenpool (bouclé) combineren, waardoor er verschillende structuren en hoogtes ontstaan.

Kom gerust langs in onze showroom aan de Nijverheidsstraat 28 in Nijkerk om de mogelijkheden van tapijttegels met patroon te ontdekken. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw project.