De voordelen van Solution Dyed Nylon (SDN) tapijttegels

De voordelen van Solution Dyed Nylon (SDN) tapijttegels


Tapijttegels zijn een populaire keuze voor commerciële en residentiële ruimtes vanwege hun veelzijdigheid, duurzaamheid en eenvoudige installatie. Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor tapijttegels, waaronder Solution Dyed Nylon (SDN) en polypropyleen garen.


In deze blog post zetten we de voor- en nadelen van SDN en polypropyleen tapijttegels op een rij en bekijken we waarom SDN tapijttegels een slimme investering kunnen zijn voor jouw project.

Voordelen van SDN tapijttegels:

  • Hogere kleurvastheid: SDN vezels behouden hun kleur veel beter dan polypropyleen vezels, waardoor ze er langer mooi uitzien.
  • Hogere slijtweerstand: SDN tapijttegels zijn veel slijtvaster dan polypropyleen tapijttegels, waardoor ze minder snel vervangen hoeven te worden.
  • Hogere vezeldichtheid: SDN tapijttegels hebben een hogere vezeldichtheid, wat betekent dat ze meer vezels bevatten per vierkante meter tapijt. Dit resulteert in een hogere kwaliteit tapijt dat langer meegaat en minder snel slijt.
  • Gemakkelijk in onderhoud: SDN tapijttegels zijn gemakkelijk te onderhouden, waardoor er minder tijd en geld besteed hoeft te worden aan het schoonmaken en onderhouden van het tapijt.


Voordelen van polypropyleen tapijttegels:

  • Goedkoper: polypropyleen tapijttegels zijn over het algemeen goedkoper dan SDN tapijttegels.
  • Waterbestendig: polypropyleen vezels zijn bestand tegen water, waardoor polypropyleen tapijttegels ideaal zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.
  • Makkelijk te installeren: polypropyleen tapijttegels zijn licht van gewicht en gemakkelijk te installeren.


Over het algemeen bieden SDN tapijttegels meer voordelen voor projecten die langdurige duurzaamheid, slijtweerstand en kleurvastheid vereisen, zoals kantoren, scholen, winkels (retail) en woningcomplexen. Hoewel SDN tapijttegels duurder kunnen zijn dan polypropyleen tapijttegels, is de meerprijs het zeker waard vanwege de langere levensduur en de hogere kwaliteit.

Wat is Solution Dyed Nylon (SDN) garen?

Solution dyed nylon is een type nylon vezel dat tijdens het productieproces gekleurd wordt. De term "solution dyed" verwijst naar de methode waarbij de kleurstof wordt gemengd met de vloeibare nylon polymeeroplossing voordat deze wordt geëxtrudeerd tot vezels. Dit proces creëert vezels met kleur die door de hele vezel is geïntegreerd, in plaats van alleen op het oppervlak.

Omdat de kleur een integraal onderdeel van de vezel is, is solution dyed nylon zeer bestand tegen verkleuring en vlekken, waardoor het een populaire keuze is voor verschillende toepassingen, waaronder tapijten, bekleding en buitenstoffen. Het is ook een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met traditionele verfmethoden, die veel water en chemicaliën vereisen.

Solution Dyed Nylon staat bekend om zijn duurzaamheid en langdurige kleur, waardoor het een goede keuze is voor drukbezochte gebieden en gebieden die worden blootgesteld aan zonlicht. Het heeft ook een goede vlekbestendigheid en is gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een praktische keuze is voor huishoudens met kinderen en huisdieren.

SDN tapijttegels leggen

Van Heugten Tapijttegels biedt een groot aanbod SDN tapijttegels in honderden kleuren. Of je nu op zoek bent naar tapijttegels voor een kantoor, school, winkel, vereniging of woningcomplex, bij Van Heugten Tapijttegels vind je altijd de perfecte tegel voor jouw project.

Investeer in hoogwaardig tapijt dat lang meegaat en er prachtig uit blijft zien en bekijk het assortiment SDN tapijttegels van Van Heugten Tapijttegels. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw project.